Vekrakos
Spartorama | Εξαιρετική η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Πέτρος ο Πελοποννήσιος»

Εξαιρετική η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Πέτρος ο Πελοποννήσιος»

Spartorama 22/12/2017 Εκτύπωση Εκκλησία
Εξαιρετική η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Πέτρος ο Πελοποννήσιος»
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ύμνοι του Αγίου Δωδεκαημέρου, ενώ στο δεύτερο μέρος ακούστηκαν Κάλαντα με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων
Οδός Εμπόρων

Στις 20 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στην αίθουσα της Στέγης Νεότητος, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Λακωνίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος» διοργάνωσαν μία εξαιρετική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

Αρχικά μίλησαν ο υπεύθυνος της Σχολής κ. Παναγιώτης Χρόνης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών κ. Κυριάκος Δερδελάκος, οι οποίοι αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνεργασία που έχει ξεκινήσει με στόχο την ανάδειξη της βυζαντινής μουσικής στον τόπο μας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Ηγούμενος της Ι.Μ Γόλας Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στεκόμενος ιδιαίτερα στη σημειολογία της βυζαντινής απεικόνισης της Γεννήσεως του Χριστού.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ύμνοι του Αγίου Δωδεκαημέρου, ενώ στο δεύτερο μέρος ακούστηκαν Κάλαντα με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

Την εκδήλωση επισφράγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ο οποίος, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή ιδιαίτερα των νέων, που αποτελούν και την ελπίδα του τόπου μας. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα.

immspartis.gr


Οδός Εμπόρων