Vekrakos
Spartorama | «Περπατησίες», από τον Γεώργιο Κόρδη

«Περπατησίες», από τον Γεώργιο Κόρδη

Γεώργιος Κόρδης 20/01/2018 Εκτύπωση Άρθρα
«Περπατησίες», από τον Γεώργιο Κόρδη
«Οι άνθρωποι περπατούν όμορφα. Είτε έρχονται είτε φεύγουν»
Οδός Εμπόρων

Υπάρχουν πολλών ειδών περπατησίες.

Άλλοι βαδίζουν στο όριο της ισορροπίας. θαρρείς πως θα πέσουν στο επόμενο βήμα. Άλλοι περπατούν βαρεία χτυπώντας σχεδόν τα πόδια τους στο έδαφος ή στα πλακάκια των δαπέδων. Υπάρχουν κάποιοι που αχνοπατούν την γης. Θαρρείς πως παίρνουν φόρα για να ν’ απογειωθούν, να πετάξουν αλλού. Ακόμα υπάρχουν άλλοι που περπατούν γεμάτοι δισταγμό ακαθόριστα και φοβισμένα. Νομίζεις πως δεν θα φτάσουν ποτέ.

Ολονών τα σώματα όμως κινούνται αρμονικά κι αυτό είναι το παρόδοξο. Το κορμί και τα μέλη του βρίσκουν τρόπο μυστικό να ακολουθήσουν τα βήματα και να συγχρονιστούν. Λίγο έως πολύ.

Όμορφα περπατούν οι περισσότερες γυναίκες. Αυτό γιατί η κατασκευή του σώματος με την πλατύτερη λεκάνη υποδεικνύει και επιβάλλει μια ρυθμική αγωγή ανάμεσα στο επάνω μέρος του σώματος και το κάτω τμήμα του. Κατορθώνεται με τρόπο μυστικό και πάλι όχι απλώς ένας αρμονικός συγχρονισμός αλλά ένας εξαίσιος ρυθμός που μαγεύει όσους ξέρουν και μπορούν να τον δούνε.

Όταν μάλιστα οι γυναίκες φορούν φουστάνια που είναι ολόσωμα ενδύματα, η κίνηση του ρυθμού γράφεται και εκφαίνεται υπέροχα επάνω στο ένδυμα κυρίως τα καλοκαίρια τότε που ευωδιάζουν οι αισθήσεις από την ωραία σύναξη των ονείρων και των πόθων.

Οι άνθρωποι περπατούν όμορφα. Είτε έρχονται είτε φεύγουν.

Αρκεί να μην είναι πολύ βέβαιοι...

Καληνύχτα από την ξενιτεία της ξενιτειάς.

Γεώργιος Κόρδης



  



Οδός Εμπόρων