Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/8061/

Spartorama - Print | Ο αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Φράνσις Οφίλι, ποδοσφαιριστής, στελεχώνει τη ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ

Ο αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Φράνσις Οφίλι, ποδοσφαιριστής, στελεχώνει τη ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ

Ο αδελφός του Γιάννη  Αντετοκούνμπο, Φράνσις Οφίλι, ποδοσφαιριστής, στελεχώνει τη ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αδελφό του Γιάννη, του μεγάλου σταρ των Μιλγουόκι Μπακς
Οδός Εμπόρων

Διάστημα ενίσχυσης διανύει η Σπάρτη. Και μεταξύ των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα ενταχθούν στο ρόστερ εντός του μήνα θα είναι και ο Φράνσις Οφίλι Αντετοκούνμπο! Πρόκειται για τον μεγαλύτερο (30 ετών) γιο της οικογένειας Αντετοκούνμπο και η επικείμενη έλευσή του προκάλεσε αίσθηση, όχι για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες (αυτές δεν είναι γνωστές), αλλά λόγω του αδερφού του, Γιάννη, του μεγάλου σταρ των Μιλγουόκι Μπακς. 

Ο Φράνσις Οφίλι Αντετοκούνμπο όταν οι γονείς του Βερόνικα και Τσαρλς έφυγαν από το Λάγος για τη χώρα μας, εκείνος αποφάσισε να μείνει στη Νιγηρία και να ακολουθήσει καριέρα επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Πλέον, όμως φαίνεται ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να γίνει κάτοικος Σπάρτης. Βέβαια, από πλευράς ΠΑΕ δεν επιβεβαιώνεται ότι έχει κλείσει ο εν λόγω μεσοεπιθετικός... 

Ο αδερφός του, Θανάσης Αντετοκούνμπο ανήκει στον μπασκετικό Παναθηναϊκό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος ενισχύει οικονομικά την ομάδα της Λακωνίας, κάτι που έκανε και την τρέχουσα εβδομάδα, προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες της...

Ο πρόεδρος της Σπάρτης, Δημήτρης Νικόλαρος, τοποθετήθηκε στο Sport24.gr για τη διαφαινόμενη προσθήκη του Φράνσις Αντετοκούνμπο, μεγάλου αδερφού του Γιάννη! Υποστήριξε ότι αυτή η κίνηση αναμένουν να αλλάξει τα δεδομένα της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε στο πώς «έσκασε» η περίπτωση του 30χρονου για την ομάδα της Λακωνίας. 

Αρχικά είπε: «Σήμερα τελειώνει και τυπικά το θέμα της μεταγραφής και του βγάζουμε δελτίο. Μας προτάθηκε από έναν μάνατζερ, που συνεργαζόμαστε, μας είπε ότι επιθυμεί να βρει μια ομάδα στην Ελλάδα κι αποφασίσαμε να τον εντάξουμε στο δυναμικό μας. Η Σπάρτη είναι βαρύ όνομα και προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ομάδα και την πόλη με όλους τους πιθανούς τρόπους. 

Ενδεχομένως μεσολάβησαν και ο Θανάσης, που είναι εδώ (σ.σ.: στην Ελλάδα), αλλά και ο Γιάννης για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Ο Φράνσις θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι την 30η Ιουνίου κι αν του αρέσει η ομάδα, το κλίμα και η πόλη, θα παραμείνει στην ομάδα. Από Δευτέρα ξεκινάμε να ψάχνουμε για σπίτι». 

Για τον ποδοσφαιριστή Αντετοκούνμπο ξεκαθάρισε: 

«Όπως ενημερωθήκαμε από τον μάνατζέρ του, μέχρι και σήμερα ήταν ενεργό μέλος της ομάδας του, έπαιζε κανονικά και δεν προέρχεται από αποχή», ενώ για τη θέση του είπε ότι «είναι χαφ...». 

Όσον αφορά στο «γκελ» που έκανε το όνομα Αντετοκούνμπο, ο ισχυρός άνδρας της Σπάρτης παραδέχτηκε ότι: «Είχε μεγαλύτερη απήχηση απ΄ ό,τι περιμέναμε. Από χθες που διέρρευσε η πληροφορία, έχουμε δεχτεί «βροχή» μηνυμάτων στήριξης. Ελπίζουμε αυτή η στήριξη στις προσπάθειες της διοίκησης, να αποτυπωθεί και στο γήπεδο. Περιμένουμε αυτή η κίνηση να αλλάξει τα δεδομένα της ομάδας και να φέρει περισσότερο κόσμο στις εξέδρες». 

Ο Νικόλαρος εκθείασε και τον προπονητή της ομάδας, Θωμά Γράφα, ο οποίος είναι «πολύ αξιόλογος προπονητής, γνώστης της κατηγορίας, που δουλεύει πάρα πολύ σωστά. Αξιοποιεί και ταλέντα, που αυτό επιζητεί κάθε επαγγελματική ομάδα κι όλοι μαζί θέλουμε να φέρνουμε θετικά αποτελέσματα και να πετύχουμε τον στόχο μας, να είμαστε μες στην πεντάδα».