Vekrakos
Spartorama | Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το μουσικοχορευτικό ταξίδι που πραγματοποιήθηκε από τον δρ. Σταύρο Σπηλιάκο στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το μουσικοχορευτικό ταξίδι που πραγματοποιήθηκε από τον δρ. Σταύρο Σπηλιάκο στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Spartorama 24/01/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το μουσικοχορευτικό ταξίδι που πραγματοποιήθηκε  από τον δρ. Σταύρο Σπηλιάκο στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης
Δεκάδες καθηγητές Φυσικής Αγωγής και μέλη χορευτικών συλλόγων κατέκλυσαν το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Ένα απολαυστικό μουσικοχορευτικό ταξίδι στη Νάξο επεφύλαξε ο δρ Σταύρος Σπηλιάκος για τους συμμετέχοντες στη Χορολογική Συνάντηση που συνδιοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαμβακούς «Νέα Ζωή», ο Όμιλος Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών-Εθίμων “Η ΠΥΡΡΙΧΗ”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου και το Πολιστικό Σωματείο Μαγούλας «Ο Άγιος Νίκανδρος». 

Δεκάδες καθηγητές Φυσικής Αγωγής και μέλη χορευτικών συλλόγων κατέκλυσαν το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, ένα πραγματικό πολιτιστικό διαμάντι της Λακωνίας, και με οδηγό το Δάσκαλο, Σταύρο Σπηλιάκο, ανταποκρίθηκαν στο μουσικό και χορευτικό κάλεσμα με προορισμό το Φως του Αιγαίου. 

Το ταξίδι περιελάμβανε ηλεκτρονική παρουσίαση των χορολογικών στοιχείων που αφορούν το νησί της Νάξου, μουσικοκινητική εφαρμογή της χορευτικής πράξης του νησιού, με τη συμμετοχή τακιμιού οργανοπαιχτών από τον Κινίδαρο της Νάξου και ανοιχτή συζήτηση. Μάλιστα, το βράδυ του Σαββάτου, στου Αποστόλη το Κουτούκι, ο εισηγητής, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες τραγούδησαν μαζί με το Νίκο Κονιτόπουλο στο βιολί και το Βαγγέλη Κακλαμάνο στο λαούτο. Φυσικά, το διήμερο ταξίδι ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τη Δεύτερη Πράξη της συνάντησης στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης και Αξώτικο γλέντι στο Κέντρο ΑΜΙ. 

Να τονιστεί ότι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν ως προσφορά από τους διοργανωτές ηλεκτρονικές σημειώσεις με τον Χορολογικό Χάρτη της Νάξου και χορευτική μουσική & τραγούδια που έχει επιμεληθεί ο δρ. Σταύρος Σπηλιάκος. 

Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, τη Σχολική Επιτροπή, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λακωνίας, τους επιχειρηματίες, Δημήτρη Δημητρακόπουλο, Τάσο και Φώτη Αλεξόπουλο, την κυρία Ντίνα Καλογεράκου, καθώς και τους συμμετέχοντες που αποτέλεσαν την ψυχή της συνάντησης. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κύριο Σταύρο Σπηλιάκο για τις γνώσεις που μας χάρισε αφειδώς, καθώς και τη συνολική του προσφορά και παρουσία στο χώρο της Παράδοσης και του Πολιτισμού.

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή Βαμβακούς

Όμιλος Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών-Εθίμων “Η ΠΥΡΡΙΧΗ”

Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου

Πολιστικό Σωματείο Μαγούλας «Ο Άγιος Νίκανδρος».


Οδός Εμπόρων