Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/9239/

Spartorama - Print | ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ - ΟΦΗ: 0 - 3

ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ - ΟΦΗ: 0 - 3

ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ - ΟΦΗ: 0 - 3
Πολύτιμο «διπλό» για τον ΟΦΗ, που υποχρέωσε τη Σπάρτη στην πρώτη εντός έδρας ήττα της για φέτος
Οδός Εμπόρων

Νίκη με 3-0 σε μία από τις πιο ισχυρές έδρες πήραν οι «μελανόλευκοι», που εκμεταλλεύτηκαν το στραβοπάτημα της Παναχαϊκής κι ανέβηκαν στη δεύτερη θέση. Από... σπόντα μπήκε στην 11άδα ο Μαχαίρας (λόγω τραυματισμού του Νάστου), ωστόσο, πέτυχε το πρώτο γκολ του ΟΦΗ. Μάλιστα, ο σκόρερ και οι συμπαίκτες του αφιέρωσαν το τέρμα στον αρχηγό τους, που έμεινε τελευταία στιγμή εκτός αποστολής. Ο Μάνος σημείωσε τα δύο επόμενα τέρματα των Κρητικών κι έφτασε τα 13 στο πρωτάθλημα. 

Ένταση σημειώθηκε στο 8ο λεπτό ανάμεσα σε οπαδούς της Σπάρτης και τους ανθρώπους του πάγκου των φιλοξενούμενων, που οδήγησε σε ολιγόλεπτη διακοπή, μία από τις πολλές στο πρώτο μέρος. 

Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο ΟΦΗ και μόλις στο τρίτο λεπτό απείλησε με το σουτ του Βουό να περνά λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Γιακουμής είπε «όχι» στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ποτουρίδη, διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 19΄ οι Κρητικοί προηγήθηκαν με εκπληκτικό γκολ του Μαχαίρα, ο οποίος έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ποτουρίδη με πάσα, έστειλε με «κεραυνό» τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γιακουμή. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή της, ωστόσο, έκαναν την πρώτη τελική τους στο 30΄, με το μακρινό σουτ του Τριανταφυλλάκου να μπλοκάρει ο Στρέζος. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ράνου στο 37΄. Ένα σουτ του Γουόρντεν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου δεν βρήκε στόχο. 

Στην επανάληψη η Σπάρτη, με τον άνεμο υπέρ της, μπήκε αποφασισμένη για την ισοφάριση κι απείλησε στο 48΄ με το σουτ του Γουόρντεν να φεύγει άουτ. Εκτός πέρασε και η προσπάθεια του Μάνου, στην απάντηση του ΟΦΗ στο 53΄. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή του στα επόμενα λεπτά και στο 60, έπειτα από συνδυασμό των Βουό, Πουρτουλίδη και Κουτσιανικούλη, ο τελευταίος πλάσαρε στο δεξί δοκάρι του Γιακουμή. Δύο λεπτά μετά, το σουτ του Μονιάκη έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι Λάκωνες είχαν δύο σημαντικές στιγμές στο 65΄ και στο 67΄, με την εκτέλεση φάουλ του Τριανταφυλλάκου και του σουτ του Ζουλιώτη, αντίστοιχα, να περνούν ελάχιστα άουτ. Στο επόμενο λεπτό οι «μελανόλευκοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους, σε όμορφη αντεπίθεση και συνδυασμό των Μάνου και Κουτσιανικούλη, με τον πρώτο να πλασάρει σωστά. Στο 82΄ ο Μάνος και πάλι, έπειτα από γύρισα του Ντίνα, κατάφερε να σκοράρει για το 0-3. Πολύ ορεξάτοι οι φιλοξενούμενοι μέχρι το τέλος, βγήκαν με αξιώσεις στην εστία της Σπάρτης, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά. 

ΣΚΟΡΕΡ: 19΄ Μαχαίρας, 68΄, 82΄ Μάνος 

Σπάρτη (Γιώργος Πολυμενέας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Νιάρος, Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Γραικός (55΄ Μουζακίτης), Τσιμόντζι (59΄ Μπέλης), Παναγιώτου, Τριανταφυλάκος, Ράνος, Γουόρντεν. 

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Μονιάκης, Κομεσίδης, Ποτουρίδης (49΄ Βαφέας), Μαχαίρας, Παπαστεριανός, Πουρτουλίδης (72΄ Ντίνας), Κουτσιανικούλης (83΄ Κοέλιο), Μάνος, Βουό. 

Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)

 

Νίκος Παπαδόπουλος (προπ. ΟΦΗ): «Πετύχαμε μια σημαντική νίκη μέσα σε μιά έδρα όπου ο αντίπαλος ήταν αήττητος. Ξεκινήσαμε καλά με πρέσινγκ ψηλά ενώ η μικροδιακοπή δεν ήταν υπέρ μας. Βάλαμε ένα υπέροχο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο ενώ μετά το 20 ήρθε μια απόλυτα δίκαιη νίκη για την ομάδα μου. Εύχομαι για τον ποδοσφαιριστή μας κάνεις την άστο όλα να πάνε καλά στο οικγενειακό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Ευχαριστώ τον κόσμο για την στήριξη και ελπίζω μέχρι το τέλος να είμαστε στις θέσεις άνοδου».

 

Θανάσης Ντίνας (ΟΦΗ): «Γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα αξιόμαχη που παίζει καλή άμυνα. Μπήκαμε αποφασιστικά από την αρχή στο παιχνίδι και πήραμε μια δίκαιη νίκη».

 

Παναγιώτης Αποστολάκος (προπ. Σπάρτης): «Ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς απέναντι σε έναν αντίπαλο που αποτελεί μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Δεν βρεθήκαμε σε καλημέρα με συνέπεια να έρθει ένα βαρύ σκορ για την Σπάρτη. Πληγώθηκε υπερηφάνια μας αλλά με την έλευση του νέου προπονητή πιστεύουμε ότι θα ανασυνταχθούμε και θα πάρουμε τη νίκη στο Αίγιο».

 

Αντώνης Ράνος (Σπάρτη): «Δυστυχώς δεν ήμασταν τόσο καλοί όπως στα προηγούμενα παιχνίδια γι΄ αυτό ήρθε μια δίκαιη νίκη για τον ΌΦΗ. Εμείς οφείλουμε να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα».