Vekrakos
Spartorama | Εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείο Σπάρτης, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες στα οχήματά τους

Εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείο Σπάρτης, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες στα οχήματά τους

Spartorama 15/03/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Υγεία
Εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείο Σπάρτης, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες στα οχήματά τους
Προκλήθηκαν υλικές ζημιές και υπήρξε κίνδυνος πρόκλησης σωματικών βλαβών από την παρουσία κουκουλοφόρων, που κινήθηκαν εναντίον τους
Οδός Εμπόρων

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης καταγγέλλει το πρόσφατο συμβάν επίθεσης σε βάρος έξι συναδέλφων, που έλαβε χώρα στις 13-03-2018 και ώρα 22:00-23:00 στον κόμβο παλαιάς εθνικής οδού Σπάρτης-Τρίπολης (σημείο ΦΙΞ) και με κατεύθυνση προς το νοσοκομείο.

Οι συνάδελφοι κατά την προσέλευσή τους στο χώρο εργασίας τους για νυχτερινή βάρδια και διερχόμενοι από το συγκεκριμένο σημείο δέχτηκαν επίθεση με πέτρες στα οχήματά τους, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών και με κίνδυνο πρόκλησης σωματικών βλαβών από την παρουσία κουκουλοφόρων, που κινήθηκαν εναντίον τους.

Το σοβαρό αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε πλήθος άλλων περιστατικών βίας, που συμβαίνουν στο χώρο του νοσοκομείου σε βάρος των εργαζομένων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Οποιοδήποτε περιστατικό βίας, που απειλεί την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους, είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών και εξασφάλισης ασφαλών συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους, που αποτελεί και την απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου προς όφελος της υγείας του Λάκωνα Πολίτη. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΧΡ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΑΛΑΝΗ ΑΙΚ.
»


Οδός Εμπόρων