Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/9467/

Spartorama - Print | Αστέρας Βλαχιώτη - Λεωνίδιο: 2 - 0

Αστέρας Βλαχιώτη - Λεωνίδιο: 2 - 0

Αστέρας Βλαχιώτη - Λεωνίδιο: 2 - 0
Ο Αστέρας, ήταν καλύτερος απ’ το Λεωνίδιο και έφτιαξε, αρκετές καλές φάσεις (γύρω στις 10 ευκαιρίες είχαν οι γηπεδούχοι) σ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα
Οδός Εμπόρων

Την 13η νίκη του σημείωσε, σήμερα το απόγευμα στους Μολάους Λακωνίας, ο Αστέρας Βλαχιώτη (με Νίκο Χελιώτη στον πάγκο). 

Κέρδισε με 2-0 το νεανικό, μαχητικό, αλλά και υποβιβασμένο Λεωνίδιο και διατήρησε το δικαίωμα να ελπίζει σε κατάληψη της 1ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα, του 5ου ομίλου της Γ Εθνικής Κατηγορίας. 

Ο Αστέρας, ήταν καλύτερος απ’ το Λεωνίδιο και έφτιαξε, στο … χαλαρό, αρκετές καλές φάσεις (γύρω στις 10 ευκαιρίες είχαν οι γηπεδούχοι) σ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα. 

Το 1-0 έγινε μόλις στο 10ο λεπτό με δυνατό σουτ του Γιώργου Σαμπατάκου (αποκάλυψη της χειμερινής ενίσχυσης του Βλαχιώτη και μία απ’ τις καλύτερες χειμερινές μετεγγραφές στον όμιλο, όπως αποδείχθηκε) έξω απ’ την μεγάλη περιοχή και αφού πρώτα, η μπάλα χτύπησε σε σώμα αντιπάλου και άλλαξε, κάπως πορεία. 

Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης και προήλθε από στημένη μπάλα. 

Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν χτύπημα κόρνερ από αριστερά με τον Γ. Σαμπατάκο και στην καρδιά της άμυνας του Λεωνιδίου, ο Βασίλης Μαναριώτης, με καρφωτή κεφαλιά, έκανε το τέρμα. 

Η επίτευξη του τέρματος αυτού, έβαλε ένα οριστικό τέλος στο άγχος, στην πίεση και στην αβεβαιότητα που είχαν-μοιραία-κυριέψει τους Λάκωνες, λόγω του ρευστού 1-0. 

Καλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν για τους νικητές, οι Κ. Παναγόπουλος (7ο, 12ο), Σαμπατάκος (39ο, 62ο), Κάτσικας (50ο, 51ο), Σταμογιάννος (70ο, 80ο), Τόνσεφ (87ο). 

Το Λεωνίδιο (δεν εμφάνισε 18άδα) δεν είχε κάποια ευκαιρία. 

Απλά, δύο-τρεις φορές, μπόρεσε και έφτασε σε κάποιες τελικές φάσεις, χωρίς, ωστόσο, αυτές, να φέρουν σε δύσκολη θέση τον τερματοφύλακα Παλιούρα. 

Διαιτητής της αναμέτρησης, που είδαν ελάχιστοι φίλαθλοι, λόγω του κακού καιρού, ήταν ο Γιώργος Κόλλιας απ’ την Αργολίδα. Βοηθοί του ήταν οι κ.κ. Θ. Σάνος, Β. Θεοδωρόπουλος απ’ την Κορινθία. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Παλιούρας, Βλάχος, Κόντι, Σαμπατάκος, Μπριλάκης, Τσιμικλής, Παναγόπουλος (λ. τρ. 26ο Σταμογιάννος), Τζιόλας (85ο Μπερδούσης), Κάτσικας (65ο Μαναριώτης), Μουκίδης (75ο Τόνσεφ), Χρήστου. 

ΛΕΩΝΙΔΙΟ: Γιαννούσης Κ., Λάτσης Γρ., Βρεττάκης, Σαρρής, Λάτσης Γ., Γιαννούσης Σ., Χιώτης, (79Ο Λάλας), Βασρακτάρι, Βερβεσός Σπ., Κυρίος Π., Δολιανίτης Γ.