Vekrakos
Spartorama | Συναυλία από το νεότευκτο τμήμα μαντολινάτας του Μουσικού Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής – Η Ταϋγέτη»

Συναυλία από το νεότευκτο τμήμα μαντολινάτας του Μουσικού Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής – Η Ταϋγέτη»

Spartorama 30/04/2018 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Συναυλία από το νεότευκτο τμήμα μαντολινάτας του Μουσικού Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής – Η Ταϋγέτη»
Η μαντολινάτα στη Σπάρτη του 2018 είναι συνέχεια της γυναικείας μαντολινάτας που ιδρύθηκε το 1909 από τον αρχιμουσικό της Δημοτικής Φιλαρμονικής της Σπάρτης, Αντόνιο Μπι-φέρνο
Οδός Εμπόρων

Ο Μουσικός  Σύλλογος «Φίλοι της Μουσικής – Η Ταϋγέτη» θα πραγματοποιήσει  την παραμονή της Πρωτομαγιάς, 30 Απριλίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 7:30 μ.μ. εκδήλωση στο κέντρο «ΑΜΙ» στη Μαγούλα Σπάρτης.

Ο μουσικός σύλλογος «Φίλοι της μουσικής–Η Ταϋγέτη», πιστός στις ιδέες για προσφορά και αναβάθμιση στην πολιτιστική ζωή της πόλης Σπάρτη, δημιούργησε ένα επί πλέον μουσικό τμήμα. Τα τμήμα μαντολινάτας. 

Η μαέστρος του συλλόγου κ. Φωτεινή Δημάκου-Σακκέτα σκέφτηκε και υλοποίησε την δημιουργία του νέου τμήματος, για να υπάρχει στην Σπάρτη ένα μουσικό σχήμα που θα προσφέρει στο κοινό μελωδίες, αγαλλίαση, ηρεμία και θα συνοδεύει τις χορωδίες του συλλόγου σε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια. 

Η καινοτόμος και πρωτοποριακή ιδέα της ιδρύσεως μαντολινάτας στη Σπάρτη του 2018 είναι συνέχεια της άκρως πρωτοποριακής ιδέας της συγκροτήσεως γυναικείας μαντολινάτας το έτος 1909 από τον Ιταλό αρχιμουσικό της Δημοτικής Φιλαρμονικής της Σπάρτη, Αντόνιο Μπι-φέρνο. 

Όπως γράφει η εφημερίς «Λακεδαίμων» (5-3-1909) «την γυναικεία μαντολινάτα στελέχωναν κυρίες και δεσποινίδες της πόλης μας δίνοντας ξεχωριστό τόνο στις μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. 

Υπό τύπον συναυλίας θα ενεργηθούσι προσεχώς αι εξετάσεις εν τη από του παρελθόντος έτους συσταθείση τη ενεργεία του Μουσικοδιδασκάλου Μπιφέρνο, εκ φιλομούσων δεσποινίδων των καλλιτέρων οικογενειών μας, αποτελούμενη Μαντολινάτα». 

Σήμερα ο κορμός της μαντολινάτας της «Ταϋγέτης» στελεχώνεται από κυρίες με μαντολίνα και παιδιά με μαντολίνα και κιθάρες. Όπως αναφέρει ο σύλλογος «ευελπιστούμε στην μελλοντική της εξέλιξης σε μεικτό σχήμα από ποικίλα όργανα και πιστεύουμε ότι τα σχέδιά μας θα ευοδωθούν». 

Η «Ταϋγέτη» προσθέτει ότι «στο άμεσο μέλλον προς τέρψιν του φιλόμουσου κοινού μας. Το νεοσυσταθέν τμήμα μαντολινάτας του συλλόγου μας θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό της Σπάρτης στην εκδήλωση της 30ης Απριλίου 2018 για το καλωσόρισμα του Μάη. 

Η μαντολινάτα μας θα συνοδεύσει την γυναικεία τρίφωνη χορωδία της “Ταϋγέτης” σε γνωστά και επίκαιρα ανοιξιάτικα τραγούδια». 

Τη διδασκαλία των μελών του νέου μουσικού τμήματος έχουν αναλάβει κατ’ αρχήν ο κ. Σάββας Αραβανής και εν συνεχεία ο κ. Πέτρος Παππάς.

Από ανάρτηση του Χρήστου Βλαχόχρηστα στα ΜΚΔ



  



Οδός Εμπόρων