Vekrakos
Spartorama | Ο Εσπερινός του Αγίου Αθανασίου - τοπική εορτή στο Γεράκι Λακωνίας

Ο Εσπερινός του Αγίου Αθανασίου - τοπική εορτή στο Γεράκι Λακωνίας

Spartorama 02/05/2018 Εκτύπωση Εκκλησία
Ο Εσπερινός του Αγίου Αθανασίου - τοπική εορτή στο Γεράκι Λακωνίας
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον εσπερινό καθώς και την περιφορά της εικόνας του Αγίου Αθανασίου μέσα στο κοιμητήριο, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των κεκοιμημένων
Οδός Εμπόρων

Με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια πραγματοποιήθηκε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας την 1η Μαΐου 2018  για την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου (τοπική εορτή του Γερακίου), χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου.

Ο Ναός του Αγίου βρίσκεται στην ανατολική είσοδο του χωριού μας δίπλα από το κοιμητήριο και είναι του 13ου αιώνα.

Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, το δέος μεγάλο, αφού υπό το φως των κεριών εψάλη ο εσπερινός.

Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας με έναν μεστό και περιεκτικό λόγο μίλησε για την ζωή και το έργο του Αγίου Αθανασίου.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον εσπερινό καθώς και την περιφορά της εικόνας του Αγίου Αθανασίου μέσα στο κοιμητήριο, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των κεκοιμημένων.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος με την σύζυγο του, η Δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελούς κ. Νίκη Χρήστου-Μιχαλούτσου, ο πρόεδρος του τοπικού Γερακίου κ. Δημήτριος Κούρλας, και η πρώην βουλευτής κ.Φεβρωνία Πατριανάκου.      

Χρόνια πολλά στο Γεράκι και του χρόνου να είμαστε καλά να τιμήσουμε τον Άγιο μας και την τοπική εορτή του χωριού μας.

Χρήστος Μπαλαμπάνος







  



Οδός Εμπόρων