Vekrakos
Spartorama | Εκδρομή Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού σε Πολεμικό Μουσείο και Θωρηκτό Αβέρωφ

Εκδρομή Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού σε Πολεμικό Μουσείο και Θωρηκτό Αβέρωφ

Spartorama 09/05/2018 Εκτύπωση Εκκλησία
Εκδρομή Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού σε Πολεμικό Μουσείο και Θωρηκτό Αβέρωφ
Με τη βοήθεια ξεναγού, γνώρισαν όλη την πολεμική ιστορία της Ελλάδος από τα αρχαία χρόνια μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
Οδός Εμπόρων

Με μια όμορφη, ιστορικού περιεχομένου και συνάμα ψυχαγωγική εκδρομή επισφραγίστηκε το Σάββατο 05 Μαΐου 2018, για τη φετινή χρονιά η λήξη των μαθημάτων και των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού. 

Τα κατηχητόπουλα που δεν είχαν υποχρεώσεις λόγω των επικειμένων εξετάσεών τους στο σχολείο ή στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, οι γονείς τους, οι παππούδες τους και οι γιαγιάδες τους, συνοδευόμενα από τον εφημέριο της Ενορίας Τσεραμιού π. Παναγιώτη Λάτση, την κατηχήτρια του ανωτέρου τμήματος πρεσβυτέρα Γεωργία Λάτση και την κατηχήτρια του κατωτέρου τμήματος νηπιαγωγό κ. Όλγα Τσώνη, αναχώρησαν νωρίς το πρωί για το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, όπου με τη βοήθεια ξεναγού, γνώρισαν όλη την πολεμική ιστορία της Ελλάδος από τα αρχαία χρόνια μέχρι και τη βυζαντινή εποχή και από την επανάσταση του 1821 μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το θωρακισμένο καταδρομικό «Γεώργιος Αβέρωφ» που βρίσκεται στη Μαρίνα του Φλοίσβου, όπου γνώρισαν σπιθαμή προς σπιθαμή όχι μόνο κάθε χώρο αλλά και ολόκληρη την ιστορία του ένδοξου αυτού πλοίου της σύγχρονης Ελλάδος. 

Ακολούθως, μικροί και μεγάλοι κατέληξαν σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο των Αθηνών, όπου απόλαυσαν το μεσημεριανό φαγητό τους, τον καφέ τους, τα ψώνια αλλά και το παιχνίδι τους! 

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, ο εφημέριος του Τσεραμιού εκ μέρους των κατηχητριών και των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου, αφού ευχαρίστησε γονείς και παιδιά και για τη φετινή συμμετοχή τους στις κατηχητικές συνάξεις της Ενορίας, τόνισαν πόσο σημαντικό είναι, σε αυτές τις κρίσιμες για την πατρίδα μας αλλά και για την ίδια την κοινωνία μας εποχές, να εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στο Θεό και στην Εκκλησία Του. 

Αξίζει να σημειωθεί πως και αυτή τη φορά δεν έλειψαν τα τραγούδια, τα κεράσματα, και τα ανέκδοτα για μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι αφού καταχάρηκαν με την εκδρομή τους, ανανέωσαν τις συναντήσεις τους για τον ερχόμενο Οκτώβριο!

enoriatseramiou.blogspot.gr







  



Οδός Εμπόρων