Vekrakos
Spartorama | 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης (παλαιό Αρρένων): Ανάδειξη υποτρόφων του Συλλόγου Αποφοίτων 1960 για το σχολικό έτος 2017-2018

1ο Γυμνάσιο Σπάρτης (παλαιό Αρρένων): Ανάδειξη υποτρόφων του Συλλόγου Αποφοίτων 1960 για το σχολικό έτος 2017-2018

Spartorama 11/05/2018 Εκτύπωση Άνθρωποι!
1ο Γυμνάσιο Σπάρτης (παλαιό Αρρένων): Ανάδειξη υποτρόφων του Συλλόγου Αποφοίτων 1960 για το σχολικό έτος 2017-2018
Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε 1500 ευρώ ξεχωριστά για τον μαθητή και τη μαθήτρια Γ’ Τάξης που θα πρωτεύσουν σε διαγωνισμό
Οδός Εμπόρων

Διεξήχθη και φέτος ο διαγωνισμός γραπτού δοκιμίου για την ανάδειξη υποτρόφων του Συλλόγου Αποφοίτων του 1960, του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης (παλαιό Αρρένων). Ο διαγωνισμός αυτός γίνεται κάθε χρόνο στο 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, αφορά τους μαθητές της Γ’ Τάξης και αποσκοπεί στην οικονομική ενίσχυση των μελλοντικών σπουδαστών του σχολείου. Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε 1500 ευρώ ξεχωριστά  για τον μαθητή και τη μαθήτρια που θα πρωτεύσουν στον διαγωνισμό.

Η εξέταση και η αξιολόγηση των γραπτών δοκιμίων γίνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές των Πανελλαδικών Εξετάσεων και για το τελικό αποτέλεσμα της βράβευσης συνυπολογίζονται η διαγωγή των μαθητών, όπως πιστοποιείται από τις συστατικές επιστολές του συλλόγου διδασκόντων, και η  οικονομική κατάσταση των υποψηφίων, όπως προκύπτει από τα εκκαθαριστικά σημειώματα των γονέων τους. 

Ο φετινός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2018 και έλαβαν μέρος 39 μαθητές και μαθήτριες. Το θέμα του γραπτού δοκιμίου που δόθηκε στους μαθητές ήταν το ακόλουθο: 

«Σε μια πρόσφατη αξιολόγηση των προβλημάτων της πατρίδας μας-οικονομική κρίση, ανεργία, φοροδιαφυγή, αναρχία, προσφυγικό, Σκοπιανό, προκλήσεις Τούρκων στο Αιγαίο, εγκληματικότητα, κλπ.- προτεραιότητα δίδεται στο Σκοπιανό. Εξηγήσατε γιατί είναι φλέγον ζήτημα και πώς θα πρέπει η Ελλάδα να το χειριστεί στις διαπραγματεύσεις με τους γείτονες Σκοπιανούς, όταν επιμείνουν στην συμπερίληψη του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία τους κράτους τους. 

 Οι μαθητές που αναδείχθηκαν υπότροφοι για το έτος 2018 είναι: 

  • Παναγιώτα Κύρου του Αργύρη και 
  • Σπυρίδων Κουράκος του Ιωάννη 

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης συγχαίρουν τους δυο μαθητές που διακρίθηκαν και ευχαριστούν όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Τέλος εύχονται σε όλους  καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές  Εξετάσεις και καλές σπουδές. 

Επίσης, ευχαριστούν θερμά τον Σύλλογο Αποφοίτων 1960 για την ευγενική προσπάθεια που καταβάλλει για τη στήριξη των μαθητών που διακρίνονται, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τον τόπο μας. 

Ο Διευθύντρια
Γεωργία Κυριακοπούλου   


Οδός Εμπόρων