Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/9750/

Spartorama - Print | «Εξομολογητικό...», από τον Γεώργιο Κόρδη

«Εξομολογητικό...», από τον Γεώργιο Κόρδη

«Εξομολογητικό...», από τον Γεώργιο Κόρδη
«Χρειάζονται βρώμικα χέρια, σακατεμένα πόδια, λαβωμένα μπράτσα, σαρακοφαγωμένα χείλια από τους λυγμούς και πυρωμένα μάτια από τα κλάματα και την αγρύπνια»
Οδός Εμπόρων

Διάβαζα σήμερα στο τοίχο ενός φίλου ποιητή κάποιους στίχους του και καταντράπηκα. Κατάλαβα τί εννοούσε τόσο καιρό τώρα που γράφει και ξαναγράφει για ευνουχισμένη και πλασματική τέχνη. Είδα τη ζωή μου να περνά σε δευτερόλεπτα μπροστά μου και να χάνεται στον αέρα σαν μια κούφια πορδή.

Είδα πόσο απέχω από την πραγματικότητα και συνειδητοποίησα πως δεν αρκεί η νοσταλγία για να σε κάνει ποιητή.

Χρειάζονται βρώμικα χέρια, σακατεμένα πόδια, λαβωμένα μπράτσα, σαρακοφαγωμένα χείλια από τους λυγμούς και πυρωμένα μάτια από τα κλάματα και την αγρύπνια. Και πάνω απ όλα θέλει θέληση να βρωμίσεις, να ακολουθήσεις μέχρι τέλος τους κολασμένους του κόσμου ετούτου και να μεταλάβεις στον πόνο τους κι όχι να κάθεσαι ατσαλάκωτος, αλάβωτος κι άταφος και να παρακολουθάς από μακριά τα στρατεύματα να σφάζονται κι εσύ να γράφεις για πράγματα που δεν έζησες.

Διάβασα και ντράπηκα αλλά μάλλον δεν θα κάνω βήμα. Είμαι πιο δειλός κι από πατζάρια που έχουν τουλάχιστον την ευαισθησία να κοκκινίζουν άπλετα και χωρίς αναστολές.

Γεώργιος Κόρδης