Vekrakos
Spartorama | Δήμος Σπάρτης: Άμεση η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών στον Δήμο

Δήμος Σπάρτης: Άμεση η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών στον Δήμο

Spartorama 16/05/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Δήμος Σπάρτης: Άμεση η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών στον Δήμο
Η συζήτηση ήταν μαραθώνια, κράτησε πάνω από πέντε ώρες και έγιναν δεκάδες τοποθετήσεις.
Οδός Εμπόρων

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14/5/2018 η τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του ΔΣήμου Σπάρτης όπου συζητήθηκε και το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Περί αιτήματος δημοτών για αναστολή εφαρμογής του μέτρου για επέκταση της υποχρεωτικής προσχολικής ηλικίας σύμφωνα με το Ν.4521/2018», με εισηγητή τον κ. Σπυρίδωνα Μοιράγια.

Δείτε και τα σχετικά άρθρα εδώ και εδώ

Η συζήτηση ήταν μαραθώνια, κράτησε πάνω από πέντε ώρες και έγιναν δεκάδες τοποθετήσεις. Έντονο ήταν και το ενδιαφέρον των δημοτών αφού πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας (κυρίως γονείς και εκπαιδευτικοί) που παρακολούθησαν την συνεδρίαση.

Τελικά το Δ.Σ. αποδέχτηκε κατά πλειοψηφία την άμεση εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών στον Δήμο, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Αρνητικά ψήφισε ο κ. Σταύρος Αργειτάκος και σύσσωμη η παράταξή του, ενώ από τη πλειοψηφούσα παράταξη διαχώρισε τη θέση του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπυρίδων Μοιράγιας. 




Οδός Εμπόρων