Vekrakos
Spartorama | Ιδρύεται άμεσα Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σπάρτη

Ιδρύεται άμεσα Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σπάρτη

Spartorama 02/06/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Ιδρύεται άμεσα Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σπάρτη
Θα λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2018 - 2019
Οδός Εμπόρων

Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας ενημέρωση για την ίδρυση, από το σχολικό έτος 2018-2019, Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) με την ονομασία «Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Σπάρτης» και έδρα τη Σπάρτη της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.

Το νέο Λύκειο θα δραστηριοποιείται στους εξής τομείς:

  • Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
  • Μηχανολογίας
  • Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

-------

Στο μεταξύ το Τμήμα Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, εξέδωσε για το θέμα την ακόλουθη ανακοίνωση:


«Ο αγώνας για το δικαίωμα στην μόρφωση και την επαγγελματική εκπαίδευση των εργαζόμενων νέων του νομού μας γίνεται πράξη πλέον και στην πόλη μας με την ίδρυση του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΣΠΑΡΤΗΣ που από το 2020 θα είναι τριετούς φοίτησης δηλαδή οι εγγραφέντες φέτος θα αποφοιτήσουν σε τρία χρόνια και όχι σε τέσσερα όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Αυτό έγινε από μια κυβέρνηση που σκύβει πάνω στα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων νέων δημιουργώντας προοπτική και ελπίδα για το μέλλον. Είναι έργο αυτής της Κυβέρνησης η επαναφορά από την διαθεσιμότητα 2500 εκπαιδευτικών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης την επανίδρυση των καταργημένων τομέων, η ίδρυση νέων σχολικών μονάδων όπου υπάρχει ανάγκη η οικονομική εκπαιδευτική παιδαγωγική στήριξη της Επαγγελματική εκπαίδευσης. Καθημερινά διαψεύδονται οι προφήτες, οι οστεοσκόποι, οι ραβδοσκόποι και οι καφετζούδες της καταστροφολογίας.

Νέοι του νομού μας τώρα έχετε σχολείο επαγγελματικό που ξεκινάει, παράλληλα με την εργασία σας ,αρπάξτε την ευκαιρία της μόρφωσης και της επαγγελματικής ειδίκευσης ,είναι το δικό σας σχολείο. 

Τμήμα Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας»


Οδός Εμπόρων