Vekrakos
Spartorama | «Παραβατικότητα Ρομά. Πρόταση προς το Δήμαρχο Σπάρτης και το Δημοτικό Συμβούλιο», από τον Χρήστο Αλεξάκο

«Παραβατικότητα Ρομά. Πρόταση προς το Δήμαρχο Σπάρτης και το Δημοτικό Συμβούλιο», από τον Χρήστο Αλεξάκο

Spartorama 05/06/2018 Εκτύπωση Κοινωνία
«Παραβατικότητα Ρομά. Πρόταση προς το Δήμαρχο Σπάρτης και το Δημοτικό Συμβούλιο», από τον Χρήστο Αλεξάκο
«...την άμεση, σωστή και απολύτως επιθυμητή και άκρως αναγκαία Κοινωνική Ένταξη των Συνελλήνων και Συνορθοδόξων μας Ρομά...»
Οδός Εμπόρων

Ο κ. Χρήστος Αλεξάκος, Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΕΛΠΙΔΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αγαπητές/Αγαπητοί,

  1. Η κατεπείγουσα ανάγκη για την άμεση, αποτελεσματική, βέλτιστη, αλλά και εντελώς ανέξοδη, για τους Δημότες μας, λύση των τεραστίων, διαρκώς διογκούμενων και οξύτατων προβλημάτων, εξ αιτίας της κλιμακούμενης εγκληματικής δραστηριότητας των Ρομά του Δήμου μας, αλλά, πρωτίστως, η συνειδητοποίηση ότι, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των Παρατάξεων, έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε, όπως μπορεί ο καθένας μας, στη λύση των προβλημάτων του Δήμου μας, αλλά ΚΥΡΙΩΣ και η αδικαιολόγητη απραξία του κ. Δημάρχου για το πελώριο αυτό ζήτημα των Ρομά, που κατατρύχει ολόκληρο το Δήμο Σπάρτης, όλα αυτά, με ώθησαν στην απόφαση να ασχοληθώ εντατικά, συστηματικά και σε βάθος, όπως το καθήκον και η ευθύνη μου, ως Δημοτικού Συμβούλου, επιτάσσει.
  2. Καρπός, της εργώδους, αλλά και συστηματικής και τρίμηνης προσπάθειάς μου, είναι και η, με ημερομηνία 5-6-2018 πρότασή μου προς τον Αξιότιμο κ. Δήμαρχο Σπάρτης και ολόκληρο του Δημοτικό Συμβούλιο (αριθμ. Πρωτοκόλλου 11006/5-6-18, με την παράκληση να το προωθήσει, ως μοναδικό θέμα συζήτησης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου), πλήρες αντίγραφο της οποίας, σας επισυνάπτω (σε ανοικτή μορφή docx), με θερμή παράκληση να την δημοσιεύσετε ολόκληρη. Και βεβαίως, κατά την κρίση σας σχολιασμένη, γιατί τότε, ίσως, όπως εύχομαι και ελπίζω, κινητοποιηθεί η βαθέως υπνώτουσα, δυστυχώς, Δημοτική μας αρχή, καθώς είναι η μοναδική εκ του Νόμου αρμόδια για την επίλυση, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αυτού του τεραστίου προβλήματος, που βαίνει διαρκώς διογκούμενο και ταλανίζει  - κυριολεκτικά – ολόκληρη την Κοινωνία  της Σπάρτης, και όχι μόνον αυτή. Υπενθυμίζω πως για το θέμα αυτό είχα μιλήσει ειδικώς και συγκεκριμένως κατά την προεκλογική περίοδο (Απρίλιος & Μάιος 2014) αλλά φαίνεται πως οι Δημοτικοί Άρχοντες του παρελθόντος και του παρόντος, "το ξέχασαν".

 

Με τιμή,

Χρήστος Αλεξάκος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΕΛΠΙΔΑ»


-------


Παραθέτουμε αυτούσια (σε μορφή pdf για τεχνικούς λόγους) και την επιστολή


Οδός Εμπόρων