Vekrakos
Spartorama | Παρουσίαση Πρακτικών Συμποσίου για τη Μαγούλα

Παρουσίαση Πρακτικών Συμποσίου για τη Μαγούλα

Spartorama 11/06/2018 Εκτύπωση Εκδηλώσεις
Παρουσίαση Πρακτικών Συμποσίου για τη Μαγούλα
Η έκδοση κοσμείται με ένα άνθος, έργο του Λάκωνα καλλιτέχνη Γιώργου Ρόρρη, ευγενική προσφορά του καλλιτέχνη στο Συμπόσιο για τη Μαγούλα
Οδός Εμπόρων

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης (Ισόγειο Βιβλιοθήκης, Λυκούργου 135) παρουσιάζονται τα πρακτικά του Συμποσίου με τίτλο «Μαγούλα, ιχνηλατώντας την ιστορία τη Λαογραφία και τους ανθρώπους της» που είχε πραγματοποιηθεί στη Μαγούλα Δήμου Σπάρτης την άνοιξη του 2017.

Το Βιβλίο περιλαμβάνει στοιχεία της ιστορίας και της λαογραφίας της περιοχής της Μαγούλας όπως καταγράφονται μέσα από τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων, της αρχαιολόγου Μαρίας Τσούλη, των πανεπιστημιακών καθηγητών Γιώργου Νικολάου και Παρασκευά Ματάλα, του λαογράφου Παναγιώτη Καμηλάκη και του αρχιτέκτονα Γιώργου Γιαξόγλου, αλλά και τα βιογραφικά σημειώματα του πατέρα Σπύρου Σταυρόπουλου και των δασκάλων που υπηρέτησαν στο σχολείο της Μαγούλας, τα οποία παρουσιάστηκαν σε ένδειξη τιμής από τους κατοίκους της Μαγούλας, παλιούς μαθητές του δημοτικού σχολείου Μαγούλας

Η έκδοση κοσμείται με ένα άνθος, έργο του Λάκωνα καλλιτέχνη Γιώργου Ρόρρη, ευγενική προσφορά του καλλιτέχνη στο Συμπόσιο για τη Μαγούλα.

Το Βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Αγγελική Αργειτάκου, φιλόλογος, Πέπη Γαβαλά, προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Λακωνίας και Κωνσταντίνα Ντουβή, αρχιτέκτων-μηχανικός, Προϊσταμένη του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Ο συντονισμός της εκδήλωσης θα γίνει από τον Δημοσιογράφο Ηλία Μπόνο.

Οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σωματείο Κοινωνία Μαγούλας – ο Άγιος Νίκανδρος, η Ενορία Μαγούλας, το Δημοτικό σχολείο Μαγούλας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Μαγουλιωτών.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης για την παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου.



  



Οδός Εμπόρων