Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/9961/

Spartorama - Print | Σπάρτη: Εθελοντικό πρόγραμμα «Αγκαλιάζουμε τα Μνημεία μας στη Σπάρτη», από ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου Yale των Η.Π.Α

Σπάρτη: Εθελοντικό πρόγραμμα «Αγκαλιάζουμε τα Μνημεία μας στη Σπάρτη», από ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου Yale των Η.Π.Α

Σπάρτη: Εθελοντικό πρόγραμμα «Αγκαλιάζουμε τα Μνημεία μας στη Σπάρτη», από  ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου Yale των Η.Π.Α
Χρηματοδοτούν: Το Τμήμα Κλασσικών Σπουδών και το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale, καθώς και επιφανή μέλη της ελληνο-αμερικάνικης κοινότητας
Οδός Εμπόρων

Το εθελοντικό πρόγραμμα «Αγκαλιάζουμε τα Μνημεία μας στη Σπάρτη» (“Embracing Our Monuments in Sparta”) πραγματοποιείται στην Σπάρτη από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου.

Είμαστε μια ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου Yale των Η.Π.Α. που έχει ως σκοπό

  • την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επισκεπτών για τα μνημεία της Σπάρτης
  • την ενσωμάτωση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

Είμαστε αφοσιωμένοι στην ανακάλυψη νέων τρόπων σύνδεσης μεταξύ της μοναδικής ιστορίας της Σπάρτης και της νέας γενιάς του 21ου αιώνα, καθώς και την δημιουργία νέων δεσμών των κατοίκων τόσο με τους επισκέπτες της Σπάρτης όσο και με την κοινότητα της ελληνικής διασποράς. 

Η παρακάτω σειρά πολιτιστικών δράσεων πραγματοποιείται με τη γενναιόδωρη χρηματοδότηση και υποστήριξη του Τμήματος Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale, του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale, καθώς και την χρηματοδότηση επιφανών μελών της ελληνο-αμερικάνικης κοινότητας.

Τα πολιτιστικά γεγονότα υποστηρίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Αρχαιολογική Υπηρεσία Λακωνίας, το Δήμο Σπάρτης, το σύλλογο ΓΙΤΙΑΔΑΣ «Σύνδεσμο Φίλων Ανασυγκρότησης Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης», τούς Φίλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, το Μουσείο Νεότερης Σπάρτης, το Μανουσάκειο Μουσείο, την Δημοτική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, και το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδονται στο σωματείο ΔΙΑΖΟΜΑ για την σταθερή συμπαράσταση σε όλα τα στάδια σχεδιασμού του προγράμματος. 

Με χαρά σας προσκαλούμε σε όλες τις δράσεις μας, οι οποίες είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλους. Για περισσότερες πληροφορίες και τρόπους επικοινωνίας, επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook: facebook.com/EmbracingOurMonumentsInSparta.

Η Δάφνη Μάρτιν, φοιτήτρια Κλασσικών Σπουδών και Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Yale (ΗΠΑ) συνέλαβε την αρχική ιδέα και ηγείται την υλοποίηση των δράσεων του εθελοντικού προγράμματος.