Vekrakos
Spartorama | Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η πυρκαγιά στη Μάνη

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η πυρκαγιά στη Μάνη

Spartorama 03/07/2017 Εκτύπωση Λακωνία
Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η πυρκαγιά στη Μάνη
Σήμανε συναγερμός στον Κότρωνα, στον Παρασυρό, στη Χιμάρρα, στο Φλομοχώρι, στο Σκουτάρι και σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Οδός Εμπόρων

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στη Μάνη, λίγες ώρες μετά την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στον Πύρριχο και η οποία είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Γύρω στις 4 σήμερα το απόγευμα σήμανε συναγερμός στον Κότρωνα, στον Παρασυρό, στη Χιμάρρα, στο Φλομοχώρι, στο Σκουτάρι και σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κάποια σπίτια στα χωριά αυτά, έχουν ήδη καεί, ενώ η Πυροσβεστική επιχειρεί πλέον και μέσα σε αυλές σπιτιών.

Στην περιοχή επιχειρούν 23 οχήματα, 60 πυροσβέστες και 54 πεζοπόρα τμήματα ενώ νωρίτερα μετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης δύο αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο.

Ηλικιωμένοι κάτοικοι από γειτονικούς οικισμούς απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Πολλοί κάτοικοι λόγω και του πυκνού καπνού έχουν κατευθυνθεί στο λιμάνι του Γυθείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλοία του Λιμενικού περιμένουν εντολή από την Γ.Γ.  Πολιτικής Προστασίας για να τους μεταφέρουν.

Αναμένεται να δοθεί ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί και εμποδίζουν το έργο της κατάσβεσης.








    



Οδός Εμπόρων