Vekrakos
Spartorama | Μήνυμα των Εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών για την Έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

Μήνυμα των Εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών για την Έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

Spartorama 11/09/2023 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Παιδεία Πολιτική
Μήνυμα των Εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών για την Έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς
Εύχονται να έχουν όλες κι όλοι μια δημιουργική και χαρούμενη σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο

Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς της Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Σπάρτης, Μαργαρίτας Σπυριδάκου

«Ερχόμενη προ ολίγου στο Ενιαίο Λύκειο Μολάων "Θεόδωρος Καλλιφατίδης" αναλογιζόμουν πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που και εγώ καθόμουν στα θρανία του ίδιου σχολείου. Δεν σας κρύβω ότι σε αυτή την αναδρομή κυρίαρχη ήταν η συγκίνηση για ό,τι όμορφο βιώθηκε εδώ λησμονώντας την αμηχανία, την ανησυχία και κάποτε τον φόβο της προσαρμογής των πρώτων ημερών και αργότερα της εξέλιξης της σχολικής χρονιάς. Τελικά, έχουν επικρατήσει μόνο οι θετικές αναμνήσεις από εκείνη την εποχή, τη φοβερή δεκαετία του 80, και παραμένουν  ζωντανές στον νου και την καρδιά μου.

Εκτιμώ ότι αναπολώντας εκείνα τα χρόνια, ο καθένας από εμάς ως ενήλικας διαπιστώνει αβίαστα και αναμφίβολα ότι το σώμα, το πνεύμα και το συναίσθημα ήταν στην ακμή, την κορύφωση και την πιο καθαρή μορφή τους. Συνήθως αυτό δεν γίνεται αντιληπτό, όταν βρισκόμαστε σε αυτή την ηλικία, αφού κατακλυζόμαστε κυρίως από το άγχος της επιτυχίας των εξετάσεων.

Γι΄ αυτό, εσείς οι νεότεροι αποδεχτείτε τις συμβουλές εμάς των μεγαλυτέρων ως έτοιμη σοφία, γιατί βρισκόμασταν κάποτε στη θέση σας, και εκμεταλλευτείτε αυτό που είστε σήμερα όσο πιο πολύ μπορείτε χωρίς την αγωνία που προκαλεί το σύγχρονο εξετασιοκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Σίγουρα χρειάζεται να διαβάσετε για να επιτύχετε τους προσωπικούς σας στόχους. Εντούτοις, προέχει κάθε φορά να κατανοείτε ό,τι διαβάζετε, να εμβαθύνετε στη γνώση και παράλληλα να αφουγκράζεστε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, να ενημερώνεστε, να στρέφεστε σε ενδιαφέροντα πάρεργα -που αφορούν τον αθλητισμό, την τέχνη, τις επιστήμες ή το περιβάλλον-κατά τον ελεύθερο χρόνο σας, να σκέφτεστε με αισιοδοξία το μέλλον σας και να το σχεδιάζετε υπεύθυνα τόσο για εσάς όσο και για το μέλλον της κοινωνίας σας, τοπικής και εγχώριας. Η μόρφωση είναι στήριγμα ζωής, μας επισημαίνει ο αρχαίος Έλληνας ποιητής του 4ου αιώνα Μένανδρος, και αυτό σημαίνει ότι η εκπαίδευσή σας δεν μπορεί να στερείται ουσιαστικής παιδείας.

Ως απόρροια των προηγουμένων, σας εύχομαι μεγαλώνοντας να διατηρείτε κατά το δυνατό τη γνησιότητα που χαρακτηρίζει τη σημερινή σας ηλικία και να επιδιώκετε την ανάδειξη της αυθεντικότητάς σας παρά τις προκλήσεις που θα τη δοκιμάσουν.

Καλή και δημιουργική σχολική χρόνια σε σας και τους δασκάλους σας!».


Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς του Υποψηφίου Δημάρχου Σπάρτης, Βαγγέλη Βαλιώτη

«Μια νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αρχίζει.

Μια χρονιά που φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες αγωνίες, αλλά και νέες ελπίδες για όλους, ελπίδες για ένα καλύτερο σχολείο.

Ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, ανοικτό στη γνώση, στην καινοτομία, στην έμπνευση και στη δημιουργία.

Ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, αφού έχει να κάνει με τα παιδιά μας, τα νιάτα μας, με ό, τι πολυτιμότερο διαθέτει η κοινωνία!

Η παιδεία είναι η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο.

Γι’ αυτό, με τις όποιες αρμοδιότητες διαθέτει η τοπική αυτοδιοίκηση, με διεκδικήσεις και πρωτοβουλίες, έμπρακτα αποδείξαμε κατά τη θητεία μας πως έχουμε σε υψηλή προτεραιότητα τα εκπαιδευτικά θέματα.

Σε εποχές δύσκολες από κάθε άποψη, σταθήκαμε αρωγοί και συμπαραστάτες των παιδιών μας , των εκπαιδευτικών και των γονέων τους.

Στη θητεία μας 2014-2019 κατορθώσαμε:

  • Κατασκευάσαμε νέο νηπιαγωγείο στη Μαγούλα.
  • Διεκδικήσαμε και από κοινού καταφέραμε, την επαναλειτουργία των λυκειακών τάξεων του Γενικού Λυκείου Ξηροκαμπίου.
  • Θέσαμε σε πλήρη λειτουργία συνολικά 6 αδειοδοτημένα ΚΔΑΠ- Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
  • Αναβαθμίσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στους αύλιους χώρους του 2ου -3ου Γυμνασίου Σπάρτης και 2ου ΓΕΛ Σπάρτης, καθώς και του 1ου γυμνασίου και 1ου ΓΕΛ Σπάρτης.
  • Στα πλαίσια από κοινού διεκδικήσεων, καταφέραμε την ίδρυση του εσπερινού ΕΠΑΛ.
  • Πέραν της κρατικής επιχορήγησης, ενισχύσαμε επιπλέον από τον προϋπολογισμό μας τις σχολικές επιτροπές του Δήμου Σπάρτης, με το ποσό των 100.000€ ετησίως, σε πλήρη αντίθεση με τις πριν αλλά και μετά από εμάς ενισχύσεις που δίνονταν και δίνονται σήμερα.

Έτσι, εκσυγχρονίστηκαν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας και υλοποιήθηκαν συντηρήσεις και επισκευές σε όλα τα σχολικά κτίρια, κυρίως σε χώρους υγιεινής και χώρους ασφάλειας των παιδιών.

  • Ξεκινήσαμε το θεσμό πλέον, της ετήσιας βράβευσης των αριστούχων μαθητών.
  • Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και διαδημοτικών συνεργασιών και αδελφοποιήσεων που καθιερώσαμε, πραγματοποιήθηκε η 5θήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ’ Λυκείου όλων των σχολικών μονάδων, εντελώς δωρεάν, καλύπτοντας το σύνολο των εξόδων και τις δαπάνες της ο Δήμος Σπάρτης.
  • Επεκτείναμε τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου.
  • Διεκδικήσαμε και στηρίξαμε την ανέγερση ειδικού σχολείου για όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης.
  • Χρηματοδοτήσαμε τον εργαστηριακό εξοπλισμό και κατασκευάσαμε το εργαστήριο φυσικού αερίου στο Εργαστηριακό Κέντρο Σπάρτης στον τομέα Μηχανολογίας.
  • Εντάξαμε και κατασκευάσαμε  στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, υποδομές για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στα σχολικά κτίρια.

Σήμερα, διαβεβαιώνουμε ότι με τον ίδιο ζήλο και ενδιαφέρον θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με ενότητα, αλληλεγγύη και πίστη για να κάνουμε το σχολείο τόπο πνευματικής δημιουργίας και έκφρασης, καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών καθιστώντας το σχολείο χώρο που  έλκει και δεν απωθεί.

Ας μην ξεχνάμε ότι, τα παιδιά μας είναι η ελπίδα του τόπου μας για ένα καλύτερο, πιο δίκαιο και σταθερό αύριο.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!».


Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Μάνης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

«Αγαπητά μου παιδιά,

Μια νέα εκπαιδευτική χρονιά γεμάτη όνειρα και προσδοκίες ξεκινά σήμερα.

Η μόρφωση είναι το σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα στη ζωή σας και ένα συναρπαστικό ταξίδι προς τη γνώση και την πρόοδο.

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σας θα είναι πάντα δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.

Εύχομαι στους μαθητές όλων των βαθμίδων μια δημιουργική χρονιά με υγεία!».


Μήνυμα του Βουλευτή Λακωνίας Ν. Κρητικού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

«Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εύχομαι σε όλα τα παιδιά, τους/τις εκπαιδευτικούς και τους γονείς να έχουν μια καλή αρχή με δύναμη, αισιοδοξία κι όραμα!

Το σχολείο είναι χώρος δημιουργίας και χαράς.

Χώρος που καλλιεργείται το μυαλό και η ψυχή, που παρέχονται πολύτιμες γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες.

Γι΄ αυτό θα στέκομαι πάντα δίπλα σε όλους, προκειμένου από κοινού να προωθήσουμε λύσεις στα προβλήματα που τυχόν προκύψουν.

Να έχετε όλες κι όλοι μια γόνιμη και χαρούμενη σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!».


Οδός Εμπόρων