Vekrakos
Spartorama | Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού: «Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο Σπάρτης»

Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού: «Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο Σπάρτης»

Spartorama 23/09/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία Παιδεία
Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού: «Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο Σπάρτης»
Αφορά την τεράστια και ανεξήγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της Μελέτης του 6ου Δημ. Σχολείου-7ου Ν/γείου Σπάρτης

κ. Δήμαρχε 

σχετικά με τη δημοσίευσή σας στα ΜΜΕ, η οποία αφορά το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης - 7ο Νηπιαγωγείο, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Στις 21-9-2023, στο Διοικητήριο, όπου παρευρεθήκαμε κι εμείς προσκεκλημένοι ως Επιτροπή Κατοίκων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Νίκας, ήταν εκείνος που υπέγραψε την ανάθεση εκπόνησης της Μελέτης του 6ου Σχολείου Σπάρτης με την ανάδοχο Μελετητική Εταιρεία. 

2. Όσον αφορά το πρόσφατο παρελθόν:

Στις 28 Ιανουαρίου 2020, ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ, ΕΜΕΙΣ, με αίτησή μας να φέρουμε το θέμα του 6ου Σχολείου στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε θετικά, κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε η δική σας παράταξη).

Ως δημοτική αρχή όχι μόνο ΔΕΝ υλοποιήσατε την απόφαση αυτή, αλλά ξαναβάλατε (!!!), το ίδιο θέμα, σε νέο δημοτικό συμβούλιο, στον Μυστρά, (23 Σεπτεμβρίου 2019) με αρνητική εισήγηση.

Όμως, ΚΑΙ στη συνεδρίαση αυτή, επιβεβαιώθηκε η προηγούμενη θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με διευρυμένη, μάλιστα, πλειοψηφία (και πάλι μειοψήφησε η παράταξή σας).

Παρά ταύτα, και παρά τις διαρκείς κι έντονες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες μας, αντί να προχωρήσετε στην άμεση υλοποίηση της διπλής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, υπογράψατε την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, στις 11 Νοεμβρίου 2021, δηλαδή, 23 μήνες μετά την πρώτη απόφαση του Φεβρουαρίου 2019!!!

Εν κατακλείδι:

Αν δεν είχε υπάρξει αυτή η τεράστια, και ανεξήγητη για μας, καθυστέρηση, σήμερα, όχι μόνο θα είχαμε ολοκληρωμένη την Μελέτη του 6ου Δημ. Σχολείου-7ου Ν/γείου Σπάρτης, αλλά θα είχε ενταχθεί το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και θα είχε μπει και ο εργολάβος.

 

Σπάρτη 22-9-2023
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν. ΚΟΣΜΟΥ-ΨΥΧΙΚΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 6ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-7ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ


Οδός Εμπόρων