Vekrakos
Spartorama | Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης για την Ανέγερση του 6ου Δημοτικού - 7ου Νηπιαγωγείου

Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης για την Ανέγερση του 6ου Δημοτικού - 7ου Νηπιαγωγείου

Spartorama 26/09/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία Παιδεία
Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης για την Ανέγερση του 6ου Δημοτικού - 7ου Νηπιαγωγείου
Θεωρούν ως απόλυτη δικαίωση του πολύχρονου αγώνα τους την υπογραφή της ανάθεσης για την Μελέτη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης-7ου Νηπιαγωγείου

Οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης θεωρούν  ως απόλυτη δικαίωση του πολύχρονου αγώνα τους την υπογραφή της ανάθεσης για την Μελέτη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης-7ου Νηπιαγωγείου, από τον κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, στις 21/9/2023.

Με την εν λόγω ανάθεση ανοίγει επιτέλους ο δρόμος, για την υλοποίηση μιας πολύχρονης διεκδίκησης της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, με σκοπό την αναβάθμιση της Α/θμιας Εκπαίδευσης και της Προσχολικής Αγωγής στη Σπάρτη.

 

Η Επιτροπή των Κατοίκων, εκφράζει ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη και προς τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Βερούτη Θεόδωρο, γιατί αντιμετώπισαν με πολιτική βούληση, συνέπεια, σοβαρότητα, αίσθημα ευθύνης  και απόλυτη διοικητική επάρκεια, ένα χρόνιο εκπαιδευτικό πρόβλημα της Σπάρτης και, χωρίς «τυμπανοκρουσίες» και άλλες σκοπιμότητες, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το έφεραν στα πρόθυρα της οριστικής λύσης, με τον διαγωνισμό, πρώτα, και την ανάθεση της Μελέτης, ύστερα.

Οφειλόμενες ευχαριστίες και προς τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Περιβάλλοντος κ. Τζινιέρη Νίκωνα, προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και προς κάθε άλλον πολιτικό, αυτοδιοικητικό και υπηρεσιακό παράγοντα, που συνέβαλε στην διεκπεραίωση του έργου.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ως εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων οι:

  • Αγγελάκος  Παναγιώτης
  • Ζούμπουλας Άγγελος
  • Μέγγος Θεόδωρος
  • Μητράκος Ευάγγελος
  • Περγαντής Σταύρος
  • Τουμάνη-Τερζή Χρύσα

Ευελπιστούμε, βασίμως, ότι η Μελέτη θα ολοκληρωθεί από τον ανάδοχο με πληρότητα,  μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες και ότι, αμέσως μετά, (σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε ο κ. Νίκας)  το έργο θα ενταχθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και θα υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Σπάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2023
Η Επιτροπή των Κατοίκων


Οδός Εμπόρων