Vekrakos
Spartorama | «Επικήδειος Πόπης Χριστάκου» από τον Γιάννη Μητράκο

«Επικήδειος Πόπης Χριστάκου» από τον Γιάννη Μητράκο

Γιάννης Μητράκος 19/01/2024 Εκτύπωση Άνθρωποι! Δημοτικά Κοινωνία Φιλοσοφία
«Επικήδειος Πόπης Χριστάκου» από τον Γιάννη Μητράκο
Η Πόπη μας ήταν ένας χαρούμενος άνθρωπος, μια «έξω καρδιά» που σκόρπιζε την αγάπη και τη φροντίδα της σε όλους όσους συναναστρεφόταν

Είναι πολύ σκληρό να αποχαιρετάς για πάντα  μια αγαπημένη φίλη και συνάδελφο, μια δασκάλα που διακρινόταν για την ευσυνειδησία της και την αγάπη της στα παιδιά, μια ενεργό πολίτη που βρισκόταν μπροστά σε όλες τις κοινωνικές διεργασίες και ιδιαίτερα σ’ αυτές που είχαν σχέση με την ειρήνη, την ισότητα, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, Γιατί η Πόπη είχε εγκολπωθεί τα δημοκρατικά ιδανικά από τον αείμνηστο πατέρα της δάσκαλο Τάκη Χριστάκο και τα τηρούσε στην πράξη, όχι στα λόγια.

Στην δασκαλική της καριέρα δεν έμεινε προφυλαγμένη στην ησυχία του περιθωρίου, αλλά προτίμησε το δρόμο του μαχητικού αγώνα, συμμετέχοντας στο συνδικαλιστικό κίνημα με ήθος, υπευθυνότητα και συνέπεια, γι’ αυτό που είχε την εκτίμηση των συναδέλφων της, ακόμα κι αυτών που βρίσκονταν απέναντί της.

Βιβλιόφιλος από θέση και άποψη, πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Λέσχης Ανάγνωσης Σπάρτης, υποστηρίζοντας όλες τις πρωτοβουλίες της που στόχευαν να φέρουν το βιβλίο στο κέντρο των πολιτιστικών εξελίξεων και να ανεβάσουν το μορφωτικό επίπεδο του λαού μας.

Αγαπούσε το χωριό της τις Αμύκλες με έναν γνήσιο, ανιδιοτελή και αγνό πατριωτισμό, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου των Αμυκλών και στη δημιουργία του λευκώματος για τον τόπο της.

Η Πόπη μας ήταν ένας χαρούμενος άνθρωπος, μια «έξω καρδιά» που σκόρπιζε την αγάπη  και τη φροντίδα της  σε όλους όσους συναναστρεφόταν. Άνθρωπος της προσφοράς και του εθελοντισμού, ήταν ο τύπος του «καλού κ’ αγαθού πολίτη» , που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Αντιμετώπισε το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της με θαυμαστή ευψυχία, υπομονή και αξιοπρέπεια χωρίς να δυσφορήσει ποτέ. Τώρα έφτασε στο τέλος του επίγειου ταξιδιού της και άνοιξε τα φτερά της ψυχής της στην αιωνιότητα. Γι’ αυτό και είμαστε όλοι εδώ για να την αποχαιρετήσουμε με λόγια αγάπης.

Καλό Παράδεισο αγαπημένη μας Πόπη. Ο Θεός να παρηγορήσει το σύζυγο, τη μητέρα και την αδελφή σου! Εμείς οι συνάδελφοί σου και οι φίλοι δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!


Γιάννης Μητράκος


Οδός Εμπόρων