Vekrakos
Spartorama | Ποιος «σιδερώνει» τον «τσαλακωμένο» Μητσοτάκη;

Ποιος «σιδερώνει» τον «τσαλακωμένο» Μητσοτάκη;

Spartorama 17/02/2024 Εκτύπωση Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Ποιος «σιδερώνει» τον «τσαλακωμένο» Μητσοτάκη;
Πώς ένας πρωθυπουργός και αρχηγός κόμματος παραμένει στη θέση του, όταν σε μια ψηφοφορία χάνει την πλειοψηφία και την υποστήριξη του κόμματός του στη βουλή

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η κυβέρνηση θα είχε πέσει και θα πηγαίναμε σε εκλογές. Όμως, εδώ, η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ο πρωθυπουργός, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης παρέβλεψαν, εκόντες - άκοντες, το γεγονός, ότι 51 βουλευτές τους (μεταξύ αυτών ένας υπουργός και 3 υφυπουργοί) ΔΕΝ ψήφισαν το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και συνεχίζουν (ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση), όχι μόνο να κάθονται στις κυβερνητικές καρέκλες, αλλά και να πανηγυρίζουν και να θριαμβολογούν.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, που σε άλλες περιστάσεις παρίστανε τον άτεγκτο και ανυποχώρητο «ηγέτη» όσον αφορά την κομματική πειθαρχία, στην περίπτωση αυτή, του νόμου για τους ομοφυλόφιλους, σχεδίασε πρώτα την πολιτική του ταπείνωση δίνοντας το δικαίωμα στους διαφωνούντες της ΝΔ να απέχουν από την συζήτηση και την ψηφοφορία και στη συνέχεια ήπιε στη βουλή το πικρό ποτήρι ως την τελευταία σταγόνα, εισπράττοντας, εκτός από 31 αποχές, και 20 ΟΧΙ!!!

Πραγματικά, είναι απορίας άξιον, πώς ένας πρωθυπουργός και αρχηγός κόμματος παραμένει στη θέση του, όταν σε μια ψηφοφορία χάνει την πλειοψηφία και την υποστήριξη του κόμματός του στη βουλή και περνά ένα νόμο με τις ψήφους, κυρίως, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, δυο κομμάτων, που δικαίως (απ’ ό,τι φαίνεται) εισπράττουν την χρόνια αποδοκιμασία των πολιτών, αφού (σε μια κρίσιμη περίοδο για τον λαό και τη χώρα, με τις αντιλαϊκές πολιτικές να μεγαλώνουν και να οξύνονται), δίνουν χέρι σωτηρίας στον Μητσοτάκη και τον «σιδερώνουν», κανονικά, την ώρα που βγαίνει «τσαλακωμένος» από μια συνεδρίαση της βουλής, την ώρα που τον έχει εγκαταλείψει το 33% των βουλευτών του και έχει υποστεί την αρχηγική εμφάνιση και την εκ διαμέτρου αντίθετη εισήγηση από τον Αντ. Σαμαρά!!!

 

Υ.Γ.: Άραγε, ποιοι ήταν οι πολιτικοί λόγοι, που ο Κυρ. Μητσοτάκης, ρισκάρισε και έχασε τόσα πολλά, εν ονόματι ενός νόμου που δεν αφορούσε την ελληνική κοινωνία, όταν δεν ασχολείται, με τον ίδιο ζήλο και με την ίδια θέρμη, για να υποστηρίξει τη λύση των προβλημάτων του ελληνικού λαού (ενίσχυση οικογένειας, ανάσχεση της υπογεννητικότητας, φτώχεια, ανεργία, ακρίβεια, Υγεία, Παιδεία κλπ);

 

«ω δημοκρατία, ποί προβιβάς ημάς ποτε;»
(Αχ, δημοκρατία, πού θα μας οδηγήσεις;)
Αριστοφάνης, Όρνιθες


Σπάρτη 16-2-2024
Βαγγέλης Μητράκος


Οδός Εμπόρων