Vekrakos
Spartorama | «Το βουητό από τις μέλισσες έρχεται…» από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο

«Το βουητό από τις μέλισσες έρχεται…» από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο

Spartorama 27/02/2024 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Κρίση Οικονομία Πολιτική
«Το βουητό από τις μέλισσες έρχεται…» από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο
Σε μία χρονική περίοδο που η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι αρχίζει να υφίσταται τις συνέπειες των επιλογών της νιώθει πλέον να ασφυκτιά μέσα στον καθημερινό κλοιό των προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε

Η ατμόσφαιρα στην κοινωνία  είναι βαριά.

Η ακρίβεια συμπιέζει τα εισοδήματα (το βασικά είδη πρώτης ανάγκης έχουν αυξηθεί έως 135% από το 2021).

Οι μειωμένες αγροτικές ενισχύσεις συνθλίβουν τον αγροτικό κόσμο, οι ελληνοποιήσεις  τους εξαφανίζουν.

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υποβαθμίζουν τις σπουδές στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Οι φόροι καταπίνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες,

Το χαράτσι στη δημόσια Υγεία και στα φάρμακα καταδικάζει ασθενείς και συνταξιούχους.

Η αδικία για το έγκλημα των Τεμπών ξεχειλίζει...

Κάτι ακούγεται εκεί στο βάθος. Ένα βουητό…

Τι απαντά η κυβέρνηση για όλα αυτά στους πολίτες;

Να μην ανησυχούν διότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί έναν μήνα νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό και θα έχει μπροστά τον αριθμό 8.

Η αποκάλυψη για το 800άρι του κατώτατου μισθού έγινε από τον πρωθυπουργό, το ίδιο, το πρόσωπο που στο σχετικά μακρινό παρελθόν (2011) είχε ευχηθεί να μην βρεθεί στην ανάγκη να ζήσει με 800 ευρώ τον μήνα. Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης δείχνει ότι έχει αποκτήσει μία απολύτως στρεβλή εικόνα για τα εισοδήματα του μέσου Έλληνα. Στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη έφθασε σε σημείο να υποστηρίξει ότι οι μισθοί των εργαζομένων έχουν πλέον ισορροπήσει και κινούνται μεταξύ των 1.000 και των 3.000 ευρώ!

Νεοδιόριστος εκπαιδευτικός που καλείται να ζήσει στα νησιά  για να μετάδοση την γνώση στα παιδιά μας με ενοίκιο 500 ευρώ το μήνα μακριά από την οικογένεια του αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά το μήνα, 85 ευρώ λιγότερα από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Ένας νοσηλευτής 680 ευρώ. Ένας νέος γιατρός στο ΕΣΥ 1200

Άγνοια ή απλώς παραποίηση της πραγματικότητας;

Σε μία χρονική περίοδο που η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι αρχίζει να υφίσταται τις συνέπειες των επιλογών της νιώθει πλέον να ασφυκτιά μέσα στον καθημερινό κλοιό των προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε.

Το Μέγαρο Μαξίμου έρχεται πλέον αντιμέτωπο με το 41 που το χρησιμοποιεί σαν ασπίδα.

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας από απόσταση παρακολουθούν μουδιασμένοι την πολιτική ανεπάρκεια μιας κυβέρνησης που θεώρησε ότι πήρε λευκή επιταγή, την ώρα που η Εκκλησία περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να την τιμωρήσει όχι γιατί ψήφισε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά γιατί αθέτησε την υπόσχεσή της ότι θα το καθυστερήσει.

Η κυβέρνηση πορεύεται προς τις ευρωεκλογές νιώθοντας πρώτη φορά ασταθής και επαπειλούμενη από μία κοινωνική οργή που δεν έχει ακόμη βρει την απόλυτη έκφρασή της.

Απλώς ακούει το βουητό από τις μέλισσες που έρχονται…

 

Παναγιώτης Κουμουνδούρος
Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Οδός Εμπόρων