Vekrakos
Spartorama | Δήλωση της Ελένης Κιούση για τη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης

Δήλωση της Ελένης Κιούση για τη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης

Spartorama 17/03/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία Υγεία
Δήλωση της Ελένης Κιούση για τη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης
«Η τωρινή κινητοποίηση των φορέων του νομού και των αρχών της πόλης γεννά ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς όφελος των πολιτών της Λακωνίας»

Χαροποιεί και δικαιώνει την παράταξή «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» -όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της στη Λακωνία Ελένη Κιούση- τόσο η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας για τα προβλήματα λειτουργίας της Νοσηλευτικής Μονάδας (ΝΜ) Σπάρτης, την οποία προσδοκούσαμε, όσο και η πρόταση της αντιπολίτευσης στο Δήμο Σπάρτης για την έκδοση σχετικού ψηφίσματος στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο. 

Εδώ και πολύ καιρό, η παράταξή «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» συστηματικά θέτει στην πρώτη γραμμή των παρεμβάσεών της, την υποστελέχωση και τα προβλήματα εφημεριών της ΝΜ Σπάρτης. 

Στόχος της είναι να ενεργοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις του επιστημονικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας, ώστε οι αρμόδιοι να δώσουν τις αναγκαίες, άμεσες λύσεις. 

Γιατί οι ασθένειες δεν περιμένουν πότε θα στελεχωθεί επαρκώς, κάποια στιγμή στο μέλλον, η Παθολογική Κλινική Σπάρτης και ο ηρωισμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχει το όριο της ανθρώπινης αντοχής.  

Οι εντεταλμένοι να επιλύουν τα προβλήματα των δομών δημόσιας υγείας στη Σπάρτη και τον νομό δεν επέδειξαν, μέχρι σήμερα, την οφειλόμενη ανταπόκριση. 

  • Ούτε μετά το «Οδοιπορικό για την Υγεία στη Λακωνία», που είχε οργανώσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις 5 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του οποίου η κα Ελένη Κιούση επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας του νομού και τις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες (Σπάρτης και Μολάων) και έθεσε δια ζώσης τα ζητήματα στους αρμοδίους.
  • Ούτε όταν ο επικεφαλής της παράταξής μας Δημήτρης Κουτσούλης έφερε τη μερική αναστολή εφημεριών της Παθολογικής Κλινικής της ΝΜ Σπάρτης, εκτός ημερήσιας διάταξης, ως επείγον ζήτημα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στις 19 Φεβρουαρίου 2024.
  • Ούτε μετά την ανακοίνωση της κας Κιούση, στις 9 Μαρτίου 2024, με την οποία στηλίτευε την εκ νέου μερική αναστολή εφημεριών της Παθολογικής Κλινικής. 

Η τωρινή κινητοποίηση των φορέων του νομού και των αρχών της πόλης γεννά ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς όφελος των πολιτών της Σπάρτης και της Λακωνίας, που δικαιούνται σεβασμού και αξιοπρεπών συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης. 

Η παράταξη «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» δεν εφησυχάζει:

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ για την Λακωνία που δικαιούμαστε και μας αξίζει».


Οδός Εμπόρων