Vekrakos
Spartorama | Δήμος Ευρώτα: Ο Θεόδωρος Μπόλλας αποχωρεί από την πλειοψηφούσα παράταξη και συνεχίζει ως ανεξάρτητος

Δήμος Ευρώτα: Ο Θεόδωρος Μπόλλας αποχωρεί από την πλειοψηφούσα παράταξη και συνεχίζει ως ανεξάρτητος

Spartorama 31/12/2017 Εκτύπωση Λακωνία
Δήμος Ευρώτα: Ο Θεόδωρος Μπόλλας αποχωρεί από την πλειοψηφούσα παράταξη και συνεχίζει ως ανεξάρτητος
«...δεν έχω κανένα λόγο να παραμείνω στην παράταξη αυτή, δεδομένου και του διαιρετικού κλίματος που καλλιεργείται μετά την επιλογή του νέου Δημάρχου...»
Οδός Εμπόρων

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Γ. Μπόλλας απέστειλε την παρακάτω επιστολή:

«Προς τον κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ευρώτα

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά την παραίτηση του Δημάρχου κ Γιάννη Γρυπιώτη, μετά και την αποχώρηση του Δικτύου πολιτών από την παράταξη "Σύγχρονη Πολιτεία - Δίκτυο πολιτών Δήμου Ευρώτα", δεν έχω κανένα λόγο να παραμείνω στην παράταξη αυτή, δεδομένου και του διαιρετικού κλίματος που καλλιεργείται μετά την επιλογή του νέου Δημάρχου: (ουδεμία επαφή με την παράταξη -αποκλεισμός Δημοτικών Συμβούλων από την ορκωμοσία, ουδεμία αναφορά στις διακηρυγμένες αρχές και τα προγράμματα).

Στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δημάρχου, έθεσα υποψηφιότητα με μια ξεκάθαρη δήλωση - δέσμευση, χωρίς προσωπικές επαφές και υποσχέσεις για διανομή αξιωμάτων, παροχών μέσω συγγενικών προσώπων και στήριξη από παράκεντρα εξουσίας, υπακούοντας σε μια εντονότατη κοινωνική απαίτηση, η οποία σήμερα έχει μετατραπεί σε πίεση, να αποχωρήσω από την παράταξη και να υπερασπιστώ τα συμφέροντα των δημοτών ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος (Νόμος 3852, άρθρο 66 παρ 4).

Αξιώματα και αντιμισθίες δεν με απασχολούν (δεν έχω λάβει ποτέ αμοιβή από το Δήμο Ευρώτα), ούτε μου προσφέρθηκαν ούτε γίνονται αποδεκτά.

Το βέβαιο είναι ότι από την όλη κατάσταση θα αναδυθούν νέες δυνάμεις με άλλο αυτοδιοικητικό πολιτισμό και διαφορετικό αξιακό περιχαράκωμα και γι’ αυτό αξίζει να εργαστούμε όσοι το πιστεύουμε και το θέλουμε ως νέα προοπτική για το Δήμο.


Βλαχιώτη 30.12.2017

 

Μπόλλας Γ. Θεόδωρος»


-------


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπόλλας είχε θέσει υποψηφιότητα (μαζί με τους κ.κ. Μένεγα και Βέρδο) για την έμμεση εκλογή Δημάρχου από την οποία εξελέγη Δήμαρχος ο κ. Βέρδος.

Παραθέτουμε παρακάτω την τότε δήλωσή του για την εκλογή Δημάρχου στο Δήμο Ευρώτα: 

«Αύριο Τρίτη 19/12 οι 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα εκλέξουμε το νέο Δήμαρχο του Δήμου Ευρώτα. 

Με τρεις αλλεπάλληλες μυστικές ψηφοφορίες, όπου στις δύο πρώτες απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή 9 ψήφοι, στην τρίτη σχετική (+1 ψήφο) και σε περίπτωση ισοψηφίας κλήρωση.

Σε ακραία περίπτωση θα μπορούσε να εκλεγεί δήμαρχος και με μια ψήφο, πράγμα που κάνει το νόμο, το λιγότερο προβληματικό. Ωστόσο με το νόμο αυτό αύριο Τρίτη ένας από τους 16 θα κληθεί να αναλάβει το Δήμο μας με έμμεση εκλογή. 

Επειδή το ζήτημα είναι κορυφαίο για τη ζωή του τόπου και δεν είναι μια ασήμαντη εσωτερική διαδικασία ερήμην της κοινωνίας, κατά πάγια θέση μου θέλω να είναι γνωστά τα επόμενα: 

  • Θεώρησα αναπόδραστο καθήκον μου να θέσω υποψηφιότητα
  • Μοναδική δέσμευσή μου είναι η διακήρυξη αρχών και το πρόγραμμα της παράταξής μας
  • Ο Δήμος χρειάζεται φυγή προς τα εμπρός, ελάχιστες αλλαγές προσώπων, σημαντικές λειτουργικές αλλαγές και αξιοποίηση όλων των δημοτικών συμβούλων σε θέσεις ευθύνης
Συνέχιση των έργων του Δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη αλλά και εφαρμογή των όσων διαχρονικά έχω προτείνει:
  • Εσωτερική δημοκρατία
  • Διαρκής ενημέρωση
  • Λειτουργία προέδρων & τοπικών συμβουλίων
  • Επιδίωξη των μεγάλων έργων της περιοχής (αντιπλημμυρικά, αρδευτικά, παράκαμψη Σκάλας - Βλαχιώτη, νέα γέφυρα Ευρώτα)
  • Προώθηση αγροτικών προϊόντων 

Εκτός από θέματα ατομικής ευθύνης οι αποφάσεις θα είναι συλλογικές με συνεχή διαβούλευση και επίκεντρο την ανοικτή σε όλους εκτελεστική επιτροπή.

Σε θέματα διαφάνειας, διαύγειας, δικαιοσύνης και νομιμότητας δεν έκανα ούτε θα κάνω συμβιβασμούς για δικό μου όφελος.

Δεν επικαλούμαι τίτλους και ελαφρυντικά, δεν χρειάζομαι περίοδο χάριτος, δεν κάνω εκπτώσεις του αξιώματος και για αυτούς ακριβώς τους λόγους δημόσια και ανοικτά, ενώπιον πρωτίστως της κοινωνίας αλλά και των άξιων συναδέλφων μου, καταθέτω την υποψηφιότητά μου για την κορυφαία αυτή ευθύνη. 

Θεόδωρος Γ. Μπόλλας,
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ευρώτα»


Οδός Εμπόρων