Vekrakos
Spartorama | Ο Νικηταράς στην Βαμβακού Λακωνίας

Ο Νικηταράς στην Βαμβακού Λακωνίας - video

Spartorama 16/01/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Θέατρο Ιστορία Κοινωνία Παιδεία
Ο Νικηταράς στην Βαμβακού Λακωνίας
Ένα σύμβολο, ένας Έλληνας, που σε όλη του τη ζωή πολέμησε για μια πατρίδα ελεύθερη, αλλά ουδείς Έλληνας δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα, που βρίσκεται ο τάφος του

Ο Νικηταράς στην Βαμβακού Λακωνίας στις 27 Ιανουαρίου  με την υποστήριξη του Ιδρύματος  «Σταύρος Νιάρχος»! (Ι.Σ.Ν.)

Το αριστούργημα  του θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου «Αι γενεαί πάσαι….Νικηταράς!»,  που αναμφισβήτητα έχει τη θέση του, ως ένα από τα πιο σημαντικότερα έργα του, θα παρουσιαστεί το Σάββατο στις 27 Ιανουαρίου και ώρα 6 μ.μ στην γενέτειρα του Σταύρου Νιάρχου.

Η πολυσυζητημένη παράσταση παρουσιάζεται ήδη από το 2021 ανελλιπώς,  έχοντας φιλοξενηθεί σε δεκάδες πόλεις, Δήμους και θέατρα ανά την Ελλάδα, καθώς και στο Πολεμικό Μουσείο,  αποσπώντας  ύμνους και σωρεία αναλύσεων από κριτικούς και δημοσιογράφους.

      

Ο ήρωας Νικηταράς, (Χρίστος Γεωργίου) τη τελευταία νύχτα της ζωής συνομιλεί  με την ψυχιατρικά διαταραγμένη κόρη του!! (Σάρα Τερζή)

Είναι αυτός, που έσπασε τρία σπαθιά στα Δερβενάκια, που ποτέ δεν καταδέχτηκε να πάρει λάφυρα, που είδε την κόρη του να τρελαίνεται, επειδή τον αντίκρισε μες στα αίματα, που είδε Έλληνες να βγάζουν το καλύβι του σε πλειστηριασμό!

Είναι εκείνος, που φυλακίστηκε άδικα για 2 χρόνια σ ένα σκοτεινό κελί, υπομένοντας άγριους ξυλοδαρμούς με αποτέλεσμα να τυφλωθεί. Αυτός, που στο τέλος αναγκάστηκε να γίνει ζητιάνος, για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του.

Ένα σύμβολο,  ένας Έλληνας,  που σε όλη του τη ζωή πολέμησε για μια πατρίδα  ελεύθερη,  αλλά ουδείς Έλληνας δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα, που βρίσκεται ο τάφος του…(!!!)

Μια σπαραχτική-ανθρώπινη παράσταση,  που θα συγκινήσει και τον πιο σκληρό θεατή!!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
  • Μουσική: Ραφαήλ Πυλαρινός
  • Φωτισμοί- Τάσος Ιωάννου
  • Ήχοι: Κωνσταντίνος Ιωάννου
  • Σκηνικά-κουστούμια: Δήμητρα Καββαδά
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Σάββας Σουρμελίδης
  • Φωτογραφίες: Μ. Βλαστός-Θ. Γεωργίου-Β. Λουτριώτης
  • Δημόσιες σχέσεις: Έλενα Καρρά

 

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί

Χρίστος Γεωργίου (Νικηταράς) - Σάρα Τερζή (τρελο-Σοφιά)







  




Οδός Εμπόρων