Vekrakos
Spartorama | Επιτυχής Συνεστίαση του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης

Επιτυχής Συνεστίαση του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης

Spartorama 04/03/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Ιστορία Κοινωνία Πολιτισμός
Επιτυχής Συνεστίαση του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης
Την τράπεζα ευλόγησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κοσμάς και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Λάζαρος Σκάγκος

Το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, παραμονή της Κυριακής του Ασώτου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη από καιρό συνεστίαση των μελών και φίλων του ιστορικού Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης.

Μετά από 4 χρόνια δόθηκε και πάλι η δυνατότητα να συγκεντρωθούν τα μέλη και οι φίλοι του Γορτυνιακού και να συνεορτάσουν στο Κέντρο εστίασης «ΚΟΥΤΣΟΓΕΩΡΓΗ» ΣΤΟ Κεφαλάρι Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ιωάννης Μητράκος, ο οποίος απηύθυνε εγκάρδιες κι ευγνώμονες  ευχαριστίες προς όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της βραδιάς και ιδίως στα μέλη και τους φίλους που πρόσφεραν ανιδιοτελώς τα δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά της συνεστίασης.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε συγκινημένος και ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Ιωάννης Πετρόπουλος που είχε το τιμόνι της διοίκησης επί 17 συναπτά έτη. Με θερμό χειροκρότημα εξέφρασαν την αγάπη τους οι παριστάμενοι και προς τον έτερο παριστάμενο Επίτιμο Πρόεδρο κ. Ευστράτιο Κιούση, στον οποίο ο Σύνδεσμος χρωστά την ανασύστασή του το 1997.

Ο Πρόεδρος κ. Μητράκος κάλεσε τέλος την κ. Ελένη Κιούση, κόρη του Επίτιμου Προέδρου, Περιφερειακή Σύμβουλο και υπηρεσιακή διευθύντρια Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων να χαιρετίσει τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου που συμμετείχαν στη βραδιά. Η κ. Κιούση εκδήλωσε τη χαρά της γιατί βρίσκεται ανάμεσα σε συμπατριώτες Γορτύνιους και δήλωσε πρόθυμη να βοηθήσει το Σύνδεσμο σε  ό,τι της ζητηθεί.

Την τράπεζα ευλόγησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κοσμάς και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Λάζαρος Σκάγκος αμφότεροι εγγεγραμμένα μέλη του Γορτυνιακού.

Ακολούθησε γνήσιο γορτυνιακό γλέντι με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια  που έδωσε τη δυνατότητα στους «χορευταράδες» να ξεδιπλώσουν στην πίστα τις χορευτικές τους δυνατότητες.

Ήταν μια όμορφη βραδιά που έδωσε την ευκαιρία στα μέλη και τους φίλους του Γορτυνιακού να ανανεώσουν τις πατριωτικές διαπροσωπικές τους σχέσεις και να αποδείξουν την αγάπη τους προς τον Σύνδεσμό τους που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση .  


Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Μητράκος


Οδός Εμπόρων