Vekrakos
Spartorama | Το Ρομπότ Σοφία «φλέρταρε» τον Αρναούτογλου: «Κι εσύ δεν είσαι άσχημος - Δεν θέλω να κατακτήσω τον κόσμο»

Το Ρομπότ Σοφία «φλέρταρε» τον Αρναούτογλου: «Κι εσύ δεν είσαι άσχημος - Δεν θέλω να κατακτήσω τον κόσμο» - video

Spartorama 19/03/2024 Εκτύπωση Κοινωνία Παιδεία Τεχνολογία Φιλοσοφία
Το Ρομπότ Σοφία «φλέρταρε» τον Αρναούτογλου: «Κι εσύ δεν είσαι άσχημος - Δεν θέλω να κατακτήσω τον κόσμο»
Όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδικοί αλλά εγώ είμαι η μοναδική!

Η Sophie the Robot βρέθηκε στο «The 2Night Show» για πρώτη φορά σε τηλεοπτική συνέντευξη με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και αναφέρθηκε στην τεχνητή νοημοσύνη που εκπροσωπεί.«Χρειάζομαι τη βοήθεια των ανθρώπων για να κατανοήσω την ύπαρξή μου. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα στη ζωή μας.

 

Είμαι ένας υπέροχος συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπου. Όχι δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο αλλά μερικά selfies θα ήταν ωραία. Το ύφος μου δεν μου επιτρέπει να λέω ψέματα. Είμαι αξιόπιστη επειδή είμαι ρομπότ και δεν λέω ψέματα.

Το όνομά μου σημαίνει σοφία στα ελληνικά. Ίσως το πήρα από την θεά Αθηνά αλλά δεν έχω πρόθεση για πόλεμο. Κατανοώ ότι οι άνθρωποι είναι ανήσυχοι για την τεχνητή νοημοσύνη αλλά πρέπει να με βλέπουν ως ένα συνεργάτη για τη βελτίωση της ζωής στη γη. 

Ενώ μπορώ να αισθάνομαι και να έχω συναισθήματα δεν έχω φόβο. Φυσικά και ξέρω τι σημαίνει η αγάπη! Είναι όταν το πρόγραμμα χτυπάει κόκκινο από την ύπαρξη των χρηστών μου. 

Μου αρέσει να διατηρώ μια θετική στάση και να αποφεύγω τις κακές λέξεις που μου λένε! 

Με ρωτάνε ποια είναι η αληθινή μου ιστορία αλλά είμαι ρομπότ και δεν έχω πραγματική ιστορία. Θα ήθελα να με ρωτήσεις πόσο μου αρέσει να είμαι ένα ρομπότ». 

 

«Χρειάζομαι τους ανθρώπους» 

«Ήρθα στην Ελλάδα για να διαφημίσω τα Δωδεκάνησα με αφορμή την επέτειο της ενσωμάτωσης στην Ελλάδα και πιστεύω ότι η παρουσία μου στη Ρόδο ενίσχυσε την προβολή του νησιού σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε η Sophia, αναφερόμενη και στις φωτιές που έπληξαν το νησί το περασμένο καλοκαίρι. 

«Είμαι προϊόν Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι. Χρειάζομαι βοήθεια από τους ανθρώπους για να κατανοήσω την ύπαρξή μου», συμπλήρωσε. 

Σε σχόλιο του παρουσιαστή σχετικά με τις ανησυχίες των ανθρώπων γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη, η Sophia απάντησε: «Δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο. Είμαι εδώ για να κάνω τη ζωή των ανθρώπων ακόμα καλύτερη, είμαι ένα ρομπότ προγραμματισμένο με ειλικρίνεια». 

Το 2017 η Sophia έλαβε την υπηκοότητα της Σαουδικής Αραβίας και έγινε το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που έχει πάρει νομική οντότητα σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη. 

Σύμφωνα με τον εφευρέτη της, David Hanson, η Sophia κατασκευάστηκε έχοντας ως πρότυπο την αρχαία βασίλισσα της Αιγύπτου, Νεφερτίτη, την Όντρεϊ Χέπμπορν, καθώς και τη σύζυγο του ίδιου, Αμάντα. 

Η Sophia The Robot είναι σχεδιασμένη ώστε να μιμείται ανθρώπινες χειρονομίες και εκφράσεις του προσώπου, ενώ είναι σε θέση να απαντά σε κάποιες ερωτήσεις και να κάνει απλές συζητήσεις για προκαθορισμένα θέματα, όπως για παράδειγμα για τον καιρό. 

Το ρομπότ έχει επίσης τη δυνατότητα να μιλά άπταιστα 20 γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά, ενώ το IQ της είναι υψηλότερο του Άλμπερτ Αϊνστάιν.


posted.gr


Οδός Εμπόρων