Vekrakos
Spartorama | Βασίλης Χατζηϊακώβου: Ένα πρόσωπο του Πολιτισμού υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Δημοκράτες

Βασίλης Χατζηϊακώβου: Ένα πρόσωπο του Πολιτισμού υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Δημοκράτες

Spartorama 24/04/2024 Εκτύπωση Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Βασίλης Χατζηϊακώβου: Ένα πρόσωπο του Πολιτισμού υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Δημοκράτες
Γιατί να μην κάνουμε υπερβάσεις και να μεγαλουργήσουμε στην Ευρώπη μέσα από την δική μας πνευματική κληρονομιά!», τονίζει ο ίδιος

Ο Βασίλης Χατζηϊακώβου, ο άνθρωπος που έχει συνδεθεί όσο λίγοι με τον χώρο του Βιβλίου και του Πολιτισμού μπαίνει στον «στίβο» της πολιτικής, καθώς είναι υποψήφιος με τους «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο Βασίλης Χατζηϊακώβου πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση μετά από την τιμητική πρόσκληση του ίδιου του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς πιστεύει ότι μέσα από τον Πολιτισμό μπορούν να αλλάξουν πολλά, ακόμη σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε.

Με κεντρικό σύνθημά του «Στην Ευρώπη για τις αξίες, με την αξία μας», πρεσβεύει κάτι που λείπει στις μέρες μας από την πολιτική. Διαφορετική αισθητική, ειλικρίνεια και αξιοκρατία. Οι Ευρωεκλογές είναι απλά η αφετηρία για τον ίδιο, ενώ προορισμός του παραμένει ο Πολιτισμός. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε όλες τις περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Πολιτισμός είναι συνυφασμένος και με την καθημερινότητα και με τις πολιτικές. Η Παιδεία και ο Πολιτισμός είναι το μέλλον, το δικό μας και το ευρωπαϊκό.

Οι κλάδοι του πολιτισμού και της δημιουργίας αποτελούν ζωτικό πλεονέκτημα για την περιφερειακή οικονομική ανταγωνιστικότητα και ελκυστικότητα, ενώ η πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί βασικό στοιχείο της εικόνας και της ταυτότητας των πόλεων. «Γιατί να μην το καταφέρουμε και στον τόπο μας! Γιατί να μην κάνουμε υπερβάσεις και να μεγαλουργήσουμε στην Ευρώπη μέσα από την δική μας πνευματική κληρονομιά!», τονίζει ο ίδιος.

 

Ποιος είναι ο Βασίλης Χατζηϊακώβου 

Ο Βασίλης Χατζηϊακώβου γεννήθηκε (1965) και μεγάλωσε στις Σέρρες. Από το 1984 στον χώρο του βιβλίου διαγράφει σημαντική πορεία στις εκδόσεις και την πνευματική παραγωγή, εκδίδοντας και προωθώντας το έργο κορυφαίων συγγραφέων και γνωστών Ακαδημαϊκών και Πανεπιστημιακών. Το 1999 επιβραβεύεται από τους συναδέλφους του ως ο νεώτερος πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, αφού έχουν προηγηθεί αγώνες του για την οργάνωση και ανάδειξη φορέων για την ενίσχυση της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής και είναι πρωτεργάτης στην τεράστια υπόθεση των «Ανοικτών στην Κοινωνία» Σχολικών Βιβλιοθηκών.

Η μεγάλη αγάπη του για την ποίηση και την μουσική τον καθιστά παραγωγό αξιόλογου αριθμού δίσκων (cd) κυρίως δημιουργών και σχημάτων της νεώτερης γενιάς.

Το πρόσωπο του έχει συνδεθεί με σημαντικά ονόματα και στιγμές του Πολιτισμού μας μέσα από πλήθος πολυποίκιλων εκδηλώσεων, δράσης και δράσεων για την ανάδειξη της πνευματικής μας κληρονομιάς.

Από το 2023 μετά από Πανελλαδικές εξετάσεις είναι φοιτητής στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Οδός Εμπόρων