Vekrakos
Spartorama | Σπαντίδου Αμφιθέατρο: «Όταν ο Ερωτόκριτος -του Λουδοβίκου των Ανωγείων- μάγεψε την Ωραία Ελένη»

Σπαντίδου Αμφιθέατρο: «Όταν ο Ερωτόκριτος -του Λουδοβίκου των Ανωγείων- μάγεψε την Ωραία Ελένη» - video

Spartorama 12/08/2019 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Μουσική
Σπαντίδου Αμφιθέατρο: «Όταν ο Ερωτόκριτος -του Λουδοβίκου των Ανωγείων- μάγεψε την Ωραία Ελένη»
Φιλική συμμετοχή της Κατερίνας Κατσίγιαννη στο τραγούδι, το «αηδόνι» όπως την αποκαλεί ο Λουδοβίκος
Οδός Εμπόρων

Ο Ερωτόκριτος ταξίδεψε από την Κρήτη στην Ομηρική Λακεδαίμονα και στο “ΣΠΑΝΤΙΔΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ”, προς χάριν της Ωραίας Ελένης. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το θέατρο γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, ο οποίος ήρθε να απολαύσει, για μία ακόμη φορά, τον αγαπημένο του Τραγουδοποιό του Έρωτα, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.

Ο Λουδοβίκος ταξίδεψε το κοινό μέχρι την μακρινή εποχή του Τρωικού Πολέμου, με το τραγούδι που έγραψε ειδικά για την Ωραία Ελένη, ερμηνευμένο φέτος από δύο θεϊκές φωνές, της Ελένης και της Σουζάνας Βουγιουκλή. Οι οποίες έκλεψαν την παράσταση, ασκώντας μια ακαταμάχητη έλξη, παρασύροντας με τη φωνή και την γοητεία τους όλους όσους παρευρέθησαν εκείνη την ζεστή Αυγουστιάτικη νύχτα στα “ΕΛΕΝΕΙΑ”.

Φιλική συμμετοχή της Κατερίνας Κατσίγιαννη στο τραγούδι, το «αηδόνι» όπως την αποκαλεί ο Λουδοβίκος, τον Αντώνη Μυτακίδη στην κιθάρα και τον Μανώλη Μπαρδάνη στη φυσαρμόνικα.

Επίσης τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Λακωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταύρος Αραχωβίτης μαζί με την σύζυγό του.

Στο πέρας της συναυλίας οι δυο άνδρες (ο κ. Σπαντίδος και ο Λουδοβίκος) αφού ευχαρίστησαν τον κόσμο για την παρουσία του και για το θερμό χειροκρότημα, αντάλλαξαν ευχές και έδωσαν ραντεβού για του χρόνου στα “ΠΗΝΕΛΟΠΕΙΑ”, όπου το έτος 2020 θα είναι αφιερωμένο στην Βασίλισσα της Ιθάκης την Πηνελόπη. Τα “ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ” πλέον έχουν γίνει θεσμός και κατοχυρώνονται επίσημα ως πολιτιστικά δρώμενα με την συνεργασία δύο Ιστορικών περιοχών της Ελλάδος, των Ανωγείων της Κρήτης και της  Βόρειας Λακεδαίμονος.

Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρία του Άκη Κουλογεωργίου STAR MUSIC & LIGHT PRODUCTIONS, μια πανδαισία ήχων και χρωμάτων που μας κρατάνε συντροφιά όλες τις νύχτες του καλοκαιριού, στο φωτισμό τον Παναγιώτη Μαγουλιά και στον κρυστάλλινο ήχο τον Σπύρο Καππάκο.



Η επόμενη εκδήλωση στο ΣΠΑΝΤΙΔΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 24 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ. Με την ομιλία του Καθηγητή Ιστορίας, Ακαδημαϊκού του Πανεπιστημίου της Οττάβας του Καναδά (Διεθνολόγος / Τουρκολόγος) κ. Δημητρίου Κιτσίκη, με θέμα: «Γεώργιος Γεμιστός ~ Πλήθων, ο Ιδρυτής του Δυτικού Πολιτισμού».


1ος ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΩΝ 11 ΧΛΜ
“ΠΗΝΕΛΟΠΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ”

Η αυλαία των φετινών “ΥΑΚΙΝΘΕΙΩΝ 2019” θα πέσει με ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός. Το Σαββάτο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί στο ΣΠΑΝΤΙΔΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, ο πρώτος «ΠΗΝΕΛΟΠΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ 11 ΧΛΜ». Επίσης το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει «ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΓΩΝΑ & ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΗΝ ΤΩΝ 2 ΧΛΜ» για παιδιά και ενηλίκους.

Σύμφωνα με το μύθο* ο πρώτος αγώνας δρόμου Παγκοσμίου ενδιαφέροντος και με Βασιλική σφραγίδα, διοργανώθηκε στην περιοχή της σημερινής Πελλάνας το 1300 με 1200 π.Χ. από τον Βασιλιά Ικάριο, προς τιμήν της αγαπημένης του κόρης Πριγκίπισσα Πηνελόπη (πρώτη ξαδέρφη της Ωραίας Ελένης). Όπου νικητής αναδείχθηκε ο μετέπειτα σύζυγός της ο Οδυσσέας.

Κατά την διάρκεια των αγώνων θα γίνει αναβίωση, για πρώτη φορά, και του αρχαίου αγωνίσματος της λιθοβολίας. Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες αυτούς θα έχουμε σε λίγες μέρες.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:

  • Σύλλογος “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ”
  • DIMOPOULOS COACHING 

* Πηγή: Επίτομο λεξικό Ελληνικής Μυθολογίας, Εκδοτικός οίκος «Χάρη Πάτση», Αθήνα 1969                                                        

Φωτογραφίες / βίντεο: Νίκος Μπακής











  



Οδός Εμπόρων