Vekrakos
Spartorama | Ο Νεοκλής Κρητικός τιμά τον παραδειγματικό κ. Νίκο Γεωργιάδη

Ο Νεοκλής Κρητικός τιμά τον παραδειγματικό κ. Νίκο Γεωργιάδη

Spartorama 05/12/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Ο Νεοκλής Κρητικός τιμά τον παραδειγματικό κ. Νίκο Γεωργιάδη
«Ο τόπος μας, ο νομός μας, η Σπάρτη μας, έχουν ανάγκη από τέτοιες προσωπικότητες»
Οδός Εμπόρων

Το βράδυ της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Πνευματική Εστία Σπάρτης προς τιμήν του κου Νίκου Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα ανακηρύχτηκε επίσημα Επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ε.Σ.

Όσα λόγια και να πει κάποιος για τον Κύριο Νίκο Γεωργιάδη, έχω την αίσθηση ότι θα είναι λίγα και φτωχά. Έμφυτα ευγενής, ταπεινόφρων, γενναιόδωρος, αποτελεί τον ορισμό της αξιοπρέπειας και της ευπρέπειας. Δημιουργικός, σεμνός, ανιδιοτελής. Ο λόγος του πάντα επιμελημένος και φροντισμένος, η φωνή του γλυκιά και ήπια, ο ίδιος ευθυτενής, δωρικός. Ένας εξαιρετικός, αυθεντικά καλοσυνάτος, άνθρωπος.

Με συστηματική δουλειά, με μεθοδικότητα κι αληθινό μεράκι, προσέφερε πολλά και σημαντικά στον πολιτισμό της πόλης μας. Το φωτογραφείο του το αποκαλούσαν «Το Πατάρι του Λουμίδη», μιας και ήταν ο εμβληματικός τόπος συνάντησης πνευματικών ανθρώπων. Η Πνευματική Εστία, της οποίας για πολλά χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος, αποτελούσε-και συνεχίζει ν’ αποτελεί- νησίδα πολιτιστικής εξύψωσης.

Ο τόπος μας, ο νομός μας, η Σπάρτη μας, έχουν ανάγκη από τέτοιες προσωπικότητες κι εκείνο που εύχομαι είναι, ο Κύριος Γεωργιάδης να γίνει παράδειγμα και πρότυπο προς μίμηση ώστε να συνεχιστεί η πολιτιστική και πνευματική δράση στην τοπική μας κοινωνία.

Στον Κύριο Γεωργιάδη ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς για όσα απλόχερα μας προσέφερε και συνεχίζει να μας προσφέρει. Του εύχομαι μακροημέρευση, αισιοδοξία, υγεία και η χαρά της δημιουργίας να μην τον εγκαταλείψει ποτέ!

(πηγή φωτογραφίας: ΕΘΝΟΣ)


Από ανάρτηση του Ν. Κρητικού στα ΜΚΔ


Οδός Εμπόρων