Vekrakos
Spartorama | Δ/νση Δασών Λακωνίας: Ανάρτηση δασικών χαρτών

Δ/νση Δασών Λακωνίας: Ανάρτηση δασικών χαρτών

Spartorama 04/02/2017 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Δ/νση Δασών Λακωνίας: Ανάρτηση δασικών χαρτών
Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση
Οδός Εμπόρων

Ανακοίνωση Ανάρτησης των δασικών χαρτών σε 141 προ-Καποδιστριακούς Ο.Τ.Α. των Δήμων Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα, Μονεμβασιάς, Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας (πλην της Δημοτικής Κοινότητας Σπαρτιατών) και πρόσκληση για υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου τους 

Από την Διεύθυνση Δασών Λακωνίας ανακοινώνεται ότι με την αριθμ. 25802/3-2-2017 απόφασή μας, αναρτήθηκε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε. (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoF1_Page.aspx). ο δασικός χάρτης 141 προ-Καποδιστριακών ΟΤΑ της Π.Ε. Λακωνίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 3889/2010 (Φ.Ε.Κ. 182Α’), όπως ισχύει. 

Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε., μέσω της οποίας. και μόνο. μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου αυτού. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά την 17-2-2017 και λήγει την 18-4-2017. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες την αλλοδαπή. η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες. δηλαδή λήγει την 8-5-2017. 

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων. 

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου. το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α.. εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της αμφισβητούμενης δασικής. χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης. 

Ειδικά. κατά της παράληψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση. αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή Ο.Τ.Α. ή περιβαλλοντική οργάνωση ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. 

Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση. (βλέπε άρθρα εδώ και εδώ).

Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης. του Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ).

Που βρίσκεται, στην έδρα του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων Λακωνίας (κτίριο Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας. οδός Ορθίας Αρτέμιδος αριθμός 135 (2ος και 3ος όροφος) Τ.Κ. 23100-Σπάρτη. τηλ. 2731023860-2731089403, 2731020355 fax:2731081182, e-mail: ddlak@5148.syzefxis.gov.gr. 

Επιπλέον στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx φαίνονται οι επιλογές ανάρτησης και υποβολής αντιρρήσεων όπου. πέραν των παραπάνω συνδέσμων. μπορεί να εισέρχεται κάθε ενδιαφερόμενος για την καλύτερη εξυπηρέτησή του. 

Επίσης. για λόγους ενημέρωσης ο αναρτημένος δασικός χάρτης βρίσκεται στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου. Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου. 

Ο Προϊστάμενοςτης Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας
α.α
Ηλίας Κοντάκος


Οδός Εμπόρων