Vekrakos
Spartorama | Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία οπτικής ταυτότητας των εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία οπτικής ταυτότητας των εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

Spartorama 13/02/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία οπτικής ταυτότητας των εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών
Το λογότυπο, το σήμα και η ταυτότητα των εκδηλώσεων θα πρέπει να αποτυπώνουν τους στόχους και τη φιλοσοφία του συνόλου των εορτασμών
Οδός Εμπόρων

Ο Δήμος Σπάρτης διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων στα πλαίσια εορτασμού των 2500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και προκηρύσσει διαγωνισμό για το σχεδιασμό της οπτικής ταυτότητας των εκδηλώσεων αυτών (λογότυπο, σήμα).

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης της Σπάρτης.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε επαγγελματίες γραφίστες και εικαστικούς καλλιτέχνες και οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν σε σφραγισμένο φάκελο το αργότερο μέχρι τις 04/03/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.30 στα γραφεία του Δήμου Σπάρτης, επί της οδού Ευαγγελιστρίας 83-91, ισόγειο, γραφείο Πρωτοκόλλου με την ένδειξη εξωτερικά στο φάκελο:

«ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΠΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ»

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπάλληλο Σανιδά Αικατερίνη στο τηλέφωνο 27310 22226 εσωτ. 102 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση k.sanida@1504.syzefxis.gov.gr

Το βραβείο του διαγωνισμού ανέρχεται στο ποσό των 2.000,00 ευρώ και θα δοθεί από χορηγία.

Πιο κάτω ακολουθούν οι σχετικοί όροι και προδιαγραφές:

  • ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ:

Το λογότυπο, το σήμα και η ταυτότητα των εκδηλώσεων θα πρέπει να αποτυπώνουν τους στόχους και τη φιλοσοφία του συνόλου των εορτασμών, που έχουν ως ακολούθως:

  • Φεστιβάλ, Εκδηλώσεις, Διαγωνισμούς: ποίησης, χορού, μουσικής, γυμναστικής, γιόγκα, πολεμικών τεχνών, σπαρτιατικής κουζίνας, παιδικού θεάτρου
  • Γεωπολιτικές εκδηλώσεις
  • Διοργάνωση μεγάλου Αγροτικού Συμποσίου
  • Αδελφοποιήσεις
  • Δημιουργία Δικτύου των πέντε μεγάλων αρχαίων Ελληνικών πόλεων
  • Δημιουργία αδελφότητας με τις άμεσες αποικίες
  • Δημιουργία του Δωρικού πολιτιστικού δικτύου
  • Διεθνή Συμπόσια
  • Αθλητικές Πρωτοβουλίες
  • ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
  1. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε επαγγελματίες γραφίστες και εικαστικούς καλλιτέχνες.
  2. Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό πρόσωπα που συνδέονται με συγγένεια πρώτου βαθμού ή δεύτερου βαθμού (εξ αίματος ή εξ αγχιστείας) με μέλη της Κριτικής Επιτροπής.

  • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ:

  • Η οπτική ταυτότητα θα πρέπει να ετοιμαστεί στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.
  • Η οπτική ταυτότητα των εκδηλώσεων πρέπει να έχει σαφή χρωματική ταυτότητα. Να δοθεί ακριβής περιγραφή των χρωμάτων που θα προταθούν σε τετραχρωμία και σε PANTONE.
  • Η προτεινόμενη ταυτότητα θα πρέπει να υποβληθεί σε:

    • Αρχείο εικόνας τύπου .tiff, .jpg ή .png, σε ανάλυση 300dpi τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.
    • Αρχείο διανυσματικό (vector) τύπου .eps, .svg ή .ai σε διάσταση A4, σε έγχρωμη και σε ασπρόμαυρη εκδοχή, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.
    • Εκτύπωση σε λευκό χαρτί Α4, σε ασπρόμαυρή και έγχρωμη εκτύπωση, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.
    • Να συνοδεύεται από αναλυτικό εγχειρίδιο προδιαγραφών χρήσης προτεινόμενου λογοτύπου (οδηγό εφαρμογής) σε ηλεκτρονική μορφή (.pdf, .doc, .ppt κλπ), στο οποίο να παρουσιάζεται αναλυτικά το δημιουργικό σκεπτικό του εικαστικού και να τεκμηριώνεται με οδηγίες ορθής χρήσης και με παραδείγματα εφαρμογής σε διάφορα μέσα (έντυπα, ηλεκτρονικά και άλλα).
  • Η οπτική ταυτότητα δεν πρέπει να είναι ή να περιέχει φωτογραφίες, πρόσωπα, εμπορικά σήματα, διακριτικά γνωρίσματα, φραστικά μηνύματα ή άλλα στοιχεία, για τα οποία ο διαγωνιζόμενος δεν έχει άδεια χρήσης και δεν μπορεί να παραχωρήσει άδεια δημοσίευσης, χρήσης, αναπαραγωγής, έκδοσης και εκμετάλλευσης.

  • ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:

  1. Ο/Η δημιουργός της βραβευθείσας πρότασης, αποποιείται των πνευματικών του/της δικαιωμάτων και το έργο του/της θα αποτελέσει ιδιοκτησία του Δήμου Σπάρτης. Όλα τα αποκλειστικά και μεταβιβαζόμενα δικαιώματα για χρήση, δημοσίευση, διαφήμιση, αντιγραφή και αναπαραγωγή με όλους τους πιθανούς τρόπους της βραβευθείσας πρότασης ανατίθενται στο Δήμο Σπάρτης. Κανένα άλλο άτομο δε θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το λογότυπο, συμπεριλαμβανομένου/νης του/της -διαγωνιζομένου/νης (δικαιούται να το χρησιμοποιήσει στο προσωπικό του/της πορτοφόλιο).
  2. Ο Δήμος Σπάρτης έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την οπτική ταυτότητα και τις διαφορετικές εκδοχές της χωρίς κανένα περιορισμό και χωρίς να είναι απαραίτητη η συνεργασία ή η σύμφωνη γνώμη του/της δημιουργού της βραβευθείσας πρότασης.
  3. Ο Δήμος Σπάρτης έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την οπτική ταυτότητα εάν το κρίνει απαραίτητο ή θεωρήσει ότι δεν αντικατοπτρίζει πλέον την αποστολή του.
  4. Ο Δήμος Σπάρτης δεν είναι υποχρεωμένος να δεχθεί ή να εγκρίνει οποιαδήποτε πρόταση, αν κρίνει ότι δεν υπάρχει κατάλληλη.
  5. O Δήμος Σπάρτης έχει το δικαίωμα να κάνει εισηγήσεις για μικρές τροποποιήσεις / βελτιώσεις πριν δοθεί η τελική του μορφή της οπτικής ταυτότητας.

  • ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ:

Κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να υποβάλλει έως δύο (2) προτάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά ή να υποβάλουν τις προτάσεις τους σε κλειστό σφραγισμένο φάκελο στη διεύθυνση : Δήμος Σπάρτης, Ευαγγελιστρίας 83-91, ισόγειο, γραφείο Πρωτοκόλλου, Σπάρτη Τ.Κ 23100 με την ένδειξη εξωτερικά στο φάκελο «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΠΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ» κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες στο τηλ. 2731022226 εσωτ. 102).

Ο κλειστός φάκελος θα πρέπει να περιέχει:

  1. Συνοδευτική επιστολή με τα στοιχεία επικοινωνίας του δημιουργού
  2. Εκτυπώσεις των προτάσεων (σχεδίων) σε έγχρωμη και ασπρόμαυρη εκδοχή, σε διάσταση χαρτιού Α4.
  3. Αναλυτικό εγχειρίδιο προδιαγραφών χρήσης προτεινόμενης οπτικής ταυτότητας (οδηγό εφαρμογής) στο οποίο να παρουσιάζεται αναλυτικά το δημιουργικό σκεπτικό και να τεκμηριώνεται με οδηγίες ορθής χρήσης και με παραδείγματα εφαρμογής σε διάφορα μέσα (έντυπα, ηλεκτρονικά και άλλα)
  4. Οπτικό δίσκο (CD) που θα περιέχει:
    • τις προτάσεις (σχέδια) σε ψηφιακή μορφή σε έγχρωμη και σε ασπρόμαυρη εκδοχή, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα σε αρχείο εικόνας τύπου .tiff, .jpg ή .png, σε ανάλυση 300dpi καθώς και σε αρχείο διανυσματικό (vector) τύπου .eps, .svg ή .ai.
    • το αναλυτικό εγχειρίδιο προδιαγραφών χρήσης προτεινόμενης οπτικής ταυτότητας (οδηγό εφαρμογής) σε ηλεκτρονική μορφή (.pdf, .doc, .ppt κλπ), στο οποίο να παρουσιάζεται αναλυτικά το δημιουργικό σκεπτικό και να τεκμηριώνεται με οδηγίες ορθής χρήσης και με παραδείγματα εφαρμογής σε διάφορα μέσα (έντυπα, ηλεκτρονικά και άλλα).

  • ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Οι προτάσεις θα κριθούν από τριμελή επιτροπή που θα οριστεί με απόφαση Δημάρχου.

Σκεπτικό θα συνταχθεί μόνο για την οπτική ταυτότητα που θα επιλεγεί.


Οδός Εμπόρων