Vekrakos
Spartorama | Μαθητικός Δημιουργικός Διαγωνισμός, με θέμα: «Τα παιδιά μένουν ασφαλή στο σπίτι και δημιουργούν»

Μαθητικός Δημιουργικός Διαγωνισμός, με θέμα: «Τα παιδιά μένουν ασφαλή στο σπίτι και δημιουργούν»

Spartorama 23/03/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία
Μαθητικός Δημιουργικός Διαγωνισμός, με θέμα: «Τα παιδιά μένουν ασφαλή στο σπίτι και δημιουργούν»
Με χρηματικά έπαθλα για τους/τις νικητές/τριες, αλλά και πολλά δώρα για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.
Οδός Εμπόρων

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό με τη συμμετοχή μαθητών/τριών από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Σπάρτης, με θέμα:

«Τα παιδιά μένουν ασφαλή στο σπίτι και δημιουργούν»

από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, με χρηματικά έπαθλα για τους/τις νικητές/τριες, αλλά και πολλά δώρα για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Τώρα που τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω των προληπτικών μέτρων έναντι της εξάπλωσης αλλά και της ανάσχεσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, καλούμε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, δημοσίων και ιδιωτικών, για τη συμμετοχή τους σε δημιουργικές δραστηριότητες μένοντας σπίτι. Η συμμετοχή είναι ατομική –με την απαραίτητη γονική συναίνεση- και μπορεί να περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα δημιουργίας: Ζωγραφική ή άλλο εικαστικό έργο, ποίηση, λογοτεχνία (παραμύθι, διήγημα, έκθεση, δοκίμιο, πεζογράφημα, χρονογράφημα), ευρεσιτεχνία ή/και κατασκευή, με κεντρικό άξονα το πώς αντιλαμβάνονται και βιώνουν τα παιδιά τη ζωή στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού ή ποια είναι τα όνειρά τους για την μετά τον κορωνοϊό εποχή.

Τα έργα θα αξιολογηθούν από προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών και αυτά που θα διακριθούν από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) θα βραβευτούν με χρηματικό έπαθλο: € 600, € 400, € 200 και € 100, ενώ για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα κληρωθούν 8 δώρα και συγκεκριμένα 3 ποδήλατα, 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 2 tablets. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, σε χώρο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως και στον οποίο θα εκτεθούν και τα έργα.

Φυσικά, τα πνευματικά δικαιώματα των έργων ανήκουν στους/στις δημιουργούς τους.

Σημειώνουμε ότι θα ακολουθήσει ανάλογος διαγωνισμός και για τα νήπια που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία μας.

 

Για το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου  Σπάρτης

Η Πρόεδρος
Ελένη Δαράκη

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Σπάρτης, με θέμα: «Τα παιδιά μένουν ασφαλή στο σπίτι και δημιουργούν», από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020.

Ο διαγωνισμός εστιάζει στη δημιουργία πρωτότυπων έργων ζωγραφικής ή άλλου εικαστικού έργου, ποίησης, λογοτεχνίας (παραμύθι, διήγημα, έκθεση, δοκίμιο, πεζογράφημα, χρονογράφημα), ευρεσιτεχνίας ή/και κατασκευής, με κεντρικό άξονα το πώς αντιλαμβάνονται και βιώνουν τα παιδιά τη ζωή στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού ή ποια είναι τα όνειρά τους για την μετά τον κορωνοϊό εποχή, με σκοπό την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας των μαθητών/τριών αλλά και της κριτικής τους σκέψης αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, όπως αυτοί/ές τη βιώνουν, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά λόγω των προληπτικών μέτρων έναντι της εξάπλωσης αλλά και της ανάσχεσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Μέσα από την όλη δράση και δημιουργία, οι συμμετέχοντες/ουσες θα μπορέσουν να ευαισθητοποιηθούν και να σκεφτούν το σήμερα της πανδημίας, αλλά και αισιόδοξα το αύριο, που θα έχουμε ξεπεράσει και υπερνικήσει το πρόβλημα, εκφράζοντας και επικοινωνώντας τη δημιουργικότητά τους στα πλαίσια του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης κοινότητάς μας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια).

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από επιτροπή αξιολόγησης που θα περιλαμβάνει προσωπικότητες των Γραμμάτων και της Τέχνης και η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα. Κριτήρια αξιολόγησης θα αποτελέσουν: η αισθητική, η έκφραση, η αυθεντικότητα, η φαντασία, η δημιουργικότητα, η πρωτοτυπία και η καινοτομία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: npp.sparti@gmail.com Αν είναι έργο ζωγραφικής θα πρέπει πρώτα να σαρωθεί και να δημιουργηθεί αρχείο με το ονοματεπώνυμο του/της δημιουργού, της μορφής: Papagianni_Eleni.jpeg. και στη συνέχεια, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να αποσταλεί στο Γραφείο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Δωριέων 13-15, Τ.Κ. 231 00 ΣΠΑΡΤΗ). Αν είναι τρισδιάστατο θα πρέπει να φωτογραφηθεί και να αποσταλεί με τον παραπάνω αναφερόμενο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναγράφεται στο έργο το ονοματεπώνυμο, η τάξη και η σχολική μονάδα φοίτησης του/της δημιουργού.

Για τα ατομικά έργα ζωγραφικής μπορούν να χρησιμοποιηθούν χρωματιστά μολύβια, μαρκαδόροι, κραγιόν, ακουαρέλες, λαδομπογιές, νερομπογιές, κ.λπ., να είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά με το χέρι και όχι με τη βοήθεια άλλων μέσων, ενώ η διάσταση του έργου θα πρέπει να είναι Α4 (210 x 297 χιλιοστά).

Για τα ατομικά λογοτεχνικά έργα (παραμύθι, διήγημα, έκθεση, δοκίμιο, πεζογράφημα, χρονογράφημα) δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό των λέξεων.

Τα έργα που θα διακριθούν από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) θα βραβευτούν με χρηματικό έπαθλο: € 600, € 400, € 200 και € 100, ενώ για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα κληρωθούν 8 δώρα και συγκεκριμένα 3 ποδήλατα, 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 2 tablets. Σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Η ημερομηνία βράβευσης και η κλήρωση των δώρων θα γίνει σε ειδική τελετή και θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.

Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών απαιτείται η σύμφωνη έγγραφη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων, η οποία θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά μαζί με το έργο με μορφή υπεύθυνης δήλωσης στην οποία θα πρέπει να δηλώνεται ρητά ότι ο γονέας/κηδεμόνας δέχεται τη συμμετοχή του παιδιού του, αλλά και την πιθανή δημοσίευση/ανάρτηση του έργου του.


Οδός Εμπόρων