Vekrakos
Spartorama | Τα συγκλονιστικά λόγια του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κατά τη Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο - audio

Τα συγκλονιστικά λόγια του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κατά τη Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο - audio

Spartorama 25/03/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Τα συγκλονιστικά λόγια του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κατά τη Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο - audio
Έκανε έκκληση στην Παναγία μας να έχει υπό την σκέπη Της τον λαό μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό...
Οδός Εμπόρων

Εν μέσω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού, ο Ελληνισμός εόρτασε σήμερα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική μας Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. 

Στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκαν, κεκλεισμένων των θυρών και για τους σκοπούς της ραδιοφωνικής μετάδοσης από τον Σταθμό της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. 

Πριν την τέλεση της Δοξολογίας για την Εθνική μας Επέτειο, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε, συγκινησιακά φορτισμένος, για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα. Έκανε έκκληση στην Παναγία μας να έχει υπό την σκέπη Της τον λαό μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους ευσεβείς χριστιανούς να ψάλλουν από τα σπίτια τους το κοντάκιο "τη Υπερμάχω" και τον Εθνικό μας Ύμνο, ενώ γνωστοποίησε ότι την ίδια ώρα όλες οι καμπάνες των Ιερών Ναών μας θα χτυπήσουν χαρμόσυνα!


immspartis.gr


Ακούστε παρακάτω τα συγκλονιστικά λόγια του Σεβ. Ποιμενάρχου μας



 


Οδός Εμπόρων