Vekrakos
Spartorama | Απάντηση Αραχωβίτη στην επιστολή Κρητικού περί Ιδρύσεως ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη

Απάντηση Αραχωβίτη στην επιστολή Κρητικού περί Ιδρύσεως ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη

Spartorama 29/06/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία
Απάντηση Αραχωβίτη στην επιστολή Κρητικού περί Ιδρύσεως ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη
Ναι στο ΤΕΦΑΑ, αλλά υπάρχουν και τα άλλα τμήματα για τα οποία θα πρέπει να παλέψουμε
Οδός Εμπόρων

Αξιότιμε συνάδελφε,

Σχετικά με την επιστολή που μας απέστειλες για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Σπάρτη έχω να σού επισημάνω τα εξής.

Με το νόμο 4610 του 2019 αποφασίστηκε η ίδρυση τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης και του τμήματος Φυσικοθεραπείας στη Σπάρτη. Το τμήμα της Φυσικοθεραπείας ξεκίνησε με επιτυχία το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Όμως, για το τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης ανεστάλη η ίδρυσή του με το νόμο 4653 του 2020. Η λειτουργία του τμήματος αυτού, δεν απαιτούσε ιδιαίτερες νέες υποδομές. Αυτές θα μπορούσε κάλλιστα να τις καλύψει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αξιοποιώντας πληρέστερα τις υποδομές που διαθέτει στα κτίρια στη Σπάρτη και στον Κλαδά.

Επίσης, ανακοινώθηκε και επικυρώθηκε με κατάθεση τροπολογίας τον Αύγουστο του 2019 στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα», η αναστολή λειτουργίας των διετών προγραμμάτων σπουδών για αποφοίτους ΕΠΑΛ, αγνοώντας τις σχετικές αποφάσεις των Συγκλήτων για την ίδρυση και λειτουργία τους, και ενώ είχε εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συνεπώς, θεωρώ ότι είναι απόλυτα εφικτό να λειτουργήσει άμεσα το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης και τα διετή προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με τη δημιουργία τμημάτων σχετικών με τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή αλλά και την ιστορία της Σπάρτης και του βυζαντινού πολιτισμού, που είναι τα δυνατά σημεία της περιοχής μας, αναβαθμίζοντας την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό μας που είναι κοινός στόχος όλων μας νομίζω.

Αν συμφωνήσουμε να παλέψουμε από κοινού τη διεκδίκηση της λειτουργίας του τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης δίπλα στο τμήμα Φυσικοθεραπείας, στο τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, καθώς και την ενίσχυση των υφιστάμενων τμημάτων με εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μπορούμε κάλλιστα να διεκδικήσουμε επιπλέον την ίδρυση ΤΕΦΑΑ.

Η πρότασή σου για ίδρυση ΤΕΦΑΑ προϋποθέτει την υλοποίηση αρκετών έργων υποδομής όπως κλειστό γυμναστήριο, στάδιο πανευρωπαϊκών διαστάσεων, κλειστό κολυμβητήριο και μία σειρά άλλων εγκαταστάσεων. Σε κάθε περίπτωση, οι εγκαταστάσεις αυτές θα είναι κληρονομιά για το νομό μας.

Εφόσον λοιπόν συμφωνήσουμε από κοινού να κινηθούμε σε αυτό το συνολικό πλαίσιο διεκδίκησης της αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είμαι απόλυτα θετικός. 

 

Με εκτίμηση, 

Σταύρος Αραχωβίτης
Βουλευτής Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ


Οδός Εμπόρων