Vekrakos
Spartorama | Σαραντόπουλος για ΔΕΥΑΣ: «Χαρίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μεγαλοκαρχαρίες και στέλνουν τη λυπητερή στη μαρίδα»

Σαραντόπουλος για ΔΕΥΑΣ: «Χαρίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μεγαλοκαρχαρίες και στέλνουν τη λυπητερή στη μαρίδα»

Spartorama 20/07/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία
Σαραντόπουλος για ΔΕΥΑΣ: «Χαρίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μεγαλοκαρχαρίες και στέλνουν τη λυπητερή στη μαρίδα»
Ο Βασίλης Σαραντόπουλος είναι ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Ο κος Σαραντόπουλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ να προχωρήσει σε μείωση του τιμολογίου νερού σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον δήμο (ο ίδιος καταψήφισε την απόφαση), προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Χαρίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μεγαλοκαρχαρίες και στέλνουν τη λυπητερή στη μαρίδα. 

Είναι γνωστό στους δημότες της Σπάρτης ότι η δημοτική αρχή ετοιμάζει αυξήσεις στα τιμολόγια ύδρευσης που ξεπερνούν το 300 . Ήταν δε τέτοια η πρεμούρα τους για να τις επιβάλλουν που καταπατούν ακόμα και τους νόμους που σε άλλες περιπτώσεις τόσο ένθερμα υποστηρίζουν, παίρνοντας σχετική απόφαση στο ΔΣ της ΔΕΥΑΣ σε δια περιφοράς συνεδρίαση χωρίς να συμμετέχουν τα 2/3 των μελών όπως απαιτείται. 

Ακόμη είναι γνωστό ότι οι παρατάξεις Δούκα, Αργειτάκου, Βαλιώτη «με όπλο» τους πλειστηριασμούς κινητών και ακινήτων, τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών μπλοκάρισμα ΑΦΜ και με την απειλή διακοπής νερού πάνω από δυο τρίμηνα, επιχειρούν να αρπάξουν ότι έχουν και δεν έχουν τα λαϊκά νοικοκυριά που τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη. Είναι φανερό ότι οι απειλές αυτές απευθύνονται στη συντριπτική πλειοψηφία των μικροοφειλετών καθώς τα μεγάλα συμφέροντα βρίσκουν τον τρόπο να την βγάζουν καθαρή… 

Προκλητικό επίσης είναι τη στιγμή που η δημοτική αρχή, η διοίκηση της ΔΕΥΑΣ και οι άλλες παρατάξεις μιλάνε για χρεοκοπία, την ίδια ώρα χαρίζουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, φορτώνοντάς τα στις πλάτες του κοσμάκη. Μάλιστα στηρίχτηκαν σε αντίστοιχη απόφαση του 2014 για την alea-laconika, με τότε δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ τον Βαλιώτη. Άρα οποιαδήποτε προσπάθεια διαφοροποιήσεις είναι «για τα μάτια του κόσμου». 

Να σημειωθεί εδώ ότι τα λαϊκά νοικοκυριά χρησιμοποιούν το νερό για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες (να πιουν νερό, να ποτίσουν τα λουλούδια τους, τον κήπο τους, για λόγους υγιεινής κλπ), ενώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες το χρησιμοποιούν για να αυγατίσουν τα κέρδη τους. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Σπάρτης καλεί τα λαϊκά στρώματα της πόλης και των χωριών να διεκδικήσουν: 

  • Να μη γίνει καμία αύξηση στη τιμή του νερού.
  • Να μη γίνει καμιά διακοπή νερού σε λαϊκά νοικοκυριά.
  • Να γίνει διαγραφή χρεών για αυτούς που έχουν αποδεδειγμένα οικονομική αδυναμία να πληρώσουν.
  • Να ανακληθούν οι χαριστικές αποφάσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ που πάρθηκαν από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΣ το προηγούμενο διάστημα και να μπουν στο ίδιο τιμολογιακό καθεστώς που ισχύει για όλους και να πληρώσουν άμεσα και στο ακέραιο τα χρέη τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας».


Οδός Εμπόρων