Vekrakos
Spartorama | «Για την τόνωση της ζήτησης της επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμών», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο

«Για την τόνωση της ζήτησης της επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμών», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο

Spartorama 02/08/2020 Εκτύπωση Άνθρωποι!
«Για την τόνωση της ζήτησης της επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμών», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο
Αγορά από τα προγράμματα ΤΕΒΑ και παροχή στους δικαιούχους - Ελιά Καλαμών και για την προστασία από τον COVID-19
Οδός Εμπόρων

Υπερβαίνοντας την διένεξη για την χρήση του ονόματος και της Υ.Α του π. Υπουργού Β. Αποστόλου (ΦΕΚ 648/Β/26-2-2018) «ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας» και «Kalamata Olives» που έτσι κι αλλιώς  θα λυθεί είτε στο ΣτΕ ,είτε με νέα Υ.Α., το πρόβλημα των τιμών και της ζήτησης παραμένει.

Πρόταση μου είναι αντί μιας πενιχρής επιδοματικής για την τόνωση της ζήτησης να ενσωματωθεί στα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ των ΤΕΒΑ υποχρεωτικά η επιτραπέζια ελιά.

Με την αγορά από το πρόγραμμα των ΤΕΒΑ και τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ των Δήμων 3 ή 5  κιλών ανά δικαιούχο θα τονωθεί ουσιαστικά η ζήτηση και θα δοθεί η δυνατότητα επανεκκίνησης από την εγχώρια ζήτηση με ανάλογη πληρωμή στους αγρότες και σ΄ όλο τον κύκλο της παραγωγής και εμπορίας.

Είναι θέμα πολιτικής βούλησης και συναπόφασης αρμοδίων υπουργών.

Ας αξιολογήσουν την πρόταση μου οι τοπικοί βουλευτές, και αν την κρίνουν δόκιμη ας την διεκδικήσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Δημοτικά Συμβούλια.

Θα ήταν περιττό να τονίσω την προστιθέμενη αξία της επιτραπέζιας ελιάς καλαμών και όπως τονίζουν επιστήμονες και ασπίδα προστασίας ΚΑΙ από τον COVID-19.

Υ.Γ: Με πολιτικές της ρούγας και του κουτσομπολιού που εκφέρεται ως πολιτικός λόγος από δήθεν νεόκοπους και ειδικά νεόκοπες πολιτικάντηδες ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ!


Οδός Εμπόρων