Vekrakos
Spartorama | Συνδρομή της Περιφέρειας στον Δήμο Ανατολικής Μάνης για τους πυρόπληκτους

Συνδρομή της Περιφέρειας στον Δήμο Ανατολικής Μάνης για τους πυρόπληκτους

Spartorama 28/08/2020 Εκτύπωση Θεομηνία Κοινωνία Λακωνία
Συνδρομή της Περιφέρειας στον Δήμο Ανατολικής Μάνης για τους πυρόπληκτους
Συνεργεία αρχίζουν ελέγχους και αυτοψίες στην πληγείσα περιοχή
Οδός Εμπόρων

Συνεργεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τα οποία συγκροτήθηκαν με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, θα διενεργήσουν ελέγχους στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, από την Πέμπτη 27 μέχρι και την Δευτέρα 31 Αυγούστου, καταθέτοντας τα αποτελέσματα των ελέγχων τους στο γραφείο του περιφερειάρχη την ερχόμενη Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου. 

Η απόφαση του περιφερειάρχη προβλέπει, ειδικότερα «τη συγκρότηση 3 συνεργείων για τη διαπίστωση ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές και τεχνικά έργα» ως εξής:

  • συνεργείο ελέγχων σε Δομές Περιβάλλοντος
  • συνεργείο ελέγχου σε συγκοινωνιακές υποδομές 
  • συνεργείο ελέγχου σε λοιπές υποδομές τεχνικών έργων

Συντονιστής των εν λόγω συνεργείων ορίζεται ο Παναγιώτης Παναγάκης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Λακωνίας. 

Επίσης, με την ίδια απόφαση συγκροτούνται δύο ακόμα συνεργεία από υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Λακωνίας, εκ των οποίων το ένα θα διενεργήσει αυτοψίες σε επιχειρήσεις της πληγείσας περιοχής ενώ το δεύτερο θα προβεί στη διαπίστωση ζημιών που προκλήθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο και δασικές εκτάσεις. 

Οι έλεγχοι από την πλευρά των εν λόγω συνεργείων θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί την Πέμπτη 27 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 8 το βράδυ την ερχόμενη Δευτέρα 31 του μήνα, ενώ το υλικό καταγραφής και η σχετική έκθεση θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στο Γραφείο Περιφερειάρχη μέχρι τις 3 το μεσημέρι, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου. 

Την πλήρη απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, με τη συγκρότηση των συνεργείων, μπορείτε να δείτε εδώ.


Οδός Εμπόρων