Vekrakos
Spartorama | Τρία αδέλφια χειροθετήθηκαν Αναγνώστες στη Μαγούλα

Τρία αδέλφια χειροθετήθηκαν Αναγνώστες στη Μαγούλα

Spartorama 17/10/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Τρία αδέλφια χειροθετήθηκαν Αναγνώστες στη Μαγούλα
Οι Σπύρος, Αναστάσιος και Βάιος Παππάς, που είναι παιδιά των εκπαιδευτικών Δημητρίου Παππά και Ελένης Παπαδόγιαννη
Οδός Εμπόρων

Το πρωί της Κυριακής 12 Οκτωβρίου 2020, στον Ενοριακό Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαγούλας, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. 

Πριν την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε αναγνώστες τρία αδέλφια, τους Σπύρο, Αναστάσιο και Βάιο Παππά, που είναι παιδιά των εκπαιδευτικών Δημητρίου Παππά και Ελένης Παπαδόγιαννη. Ο Σπύρος είναι φοιτητής του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Αναστάσιος είναι φοιτητής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο και ο Βάιος είναι μαθητής Λυκείου. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στην Κυριακή του Σπορέως και στα ωφέλιμα συμπεράσματα που μπορούμε να αντλήσουμε από τη σχετική ευαγγελική περικοπή. Στη συνέχεια μίλησε για τους τρεις νέους, που έλαβαν τον πρώτο βαθμό της κατώτερης ιερωσύνης, εκθειάζοντας το ήθος τους και την αγάπη τους για την Εκκλησία. Επίσης εγκωμίασε τους γονείς τους, που έχουν δημιουργήσει μία αξιόλογη χριστιανική οικογένεια, ενώ παράλληλα επιτελούν το λειτούργημα του εκπαιδευτικού με ζήλο και υπευθυνότητα. 

Εκ μέρους της Ενορίας μίλησε ο εφημέριος π. Γεώργιος Φωτόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την παρουσία του, που αποτελεί πάντα ευλογία και πηγή χαράς για τους πιστούς της περιοχής. Επίσης συνεχάρη τους τρεις νέους Αναγνώστες, που από μικρή ηλικία διακρίνονταν για την αγάπη τους στην Εκκλησία και τη βυζαντινή μουσική. Ολοκληρώνοντας επισήμανε ότι η παρουσία του Σεβασμιωτάτου συνδυάστηκε με το άκουσμα των καμπανών για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, αφού το διάστημα αυτό γίνονταν εργασίες ολικής ανακατασκευής του ιστορικού καμπαναριού του Ναού, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν. 

Εκ μέρους των τριών νέων Αναγνωστών τον λόγο πήρε ο Σπύρος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την εξαιρετική τιμή και τα καρδιακά του λόγια. Επίσης ευχαρίστησε τους γονείς του, που πολύ έχουν κοπιάσει για την ανατροφή των τεσσάρων παιδιών τους, τον καθηγητή τους στη βυζαντινή μουσική π. Νικόλαο Τσάκο, τον διάκονο και μοναχό της αδελφότητας της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα π. Νικόδημο Καρκαμπάση και τον εφημέριο Μαγούλας π. Γεώργιο Φωτόπουλο.  Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε αυτός και τα αδέλφια του να αποδειχθούν άξιοι της τιμής που τους έγινε.


Οδός Εμπόρων