Vekrakos
Spartorama | Διαμαρτυρία των «φιλοξενουμένων» στο Sparta Inn, προς τον Δήμο Σπάρτης

Διαμαρτυρία των «φιλοξενουμένων» στο Sparta Inn, προς τον Δήμο Σπάρτης

Spartorama 20/10/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Προσφυγικό
Διαμαρτυρία των «φιλοξενουμένων» στο Sparta Inn, προς τον Δήμο Σπάρτης
Το επιχείρημα που ακούστηκε είναι ότι η υπεύθυνη ΜΚΟ, που τους είχε υπό την προστασία της, τους εγκατέλειψε και έφυγε, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα μέχρι και επισιτισμού.
Οδός Εμπόρων

Γύρω στους τριάντα με σαράντα από τους «φιλοξενούμενους» στο Sparta Inn, όλοι άρρενες, εμφανίστηκαν χθες, το μεσημέρι της Δευτέρας 19/10/2020, να κυκλοφορούν συντεταγμένα και φορώντας μάσκες προστασίας, στους δρόμους της Σπάρτης, και να διανύουν πειθαρχημένα την διαδρομή Sparta Inn - Δημαρχείο και αντίστροφα.

Πρωτοφανής η εικόνα για την πόλη της Σπάρτης, πρωτοφανής και η αιτία της πεζής μαζικής μετακίνησης.

Προσπαθούσαν να βρουν τον Δήμαρχο για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσης στο ξενοδοχείο. Το επιχείρημα που ακούστηκε είναι ότι η υπεύθυνη ΜΚΟ, που τους είχε υπό την προστασία της τους εγκατέλειψε και έφυγε, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα μέχρι και επισιτισμού. Φυσικά ακούστηκε και το πάγιο αίτημα αυτών των ανθρώπων πανελλαδικά, ότι θέλουν να τους δώσουμε χαρτιά και να φύγουν για την Γερμανία.

Φυσικά ο δήμαρχος έλειπε και τους δέχτηκε η αναπληρωτής Δήμαρχος κα Δεδεδήμου με την επικουρία της αντιδημάρχου κας Ζαχαράκη. Σύντομα εμφανίστηκε και η αστυνομία, όπως ήταν αναμενόμενο, προς αποφυγή επεισοδίων, αφού οι «φιλοξενούμενοι» απειλούσαν ότι θα κάνουν κατάληψη στο Δημαρχείο.

Οι κυρίες αντιπρόσωποι του Δήμου, ενημέρωσαν άμεσα τον κ. Δούκα όπως και τους βουλευτές του νομού της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Δαβάκη και Κρητικό. Κατέστησαν σαφές στους διαμαρτυρόμενους ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές του Δήμου να κάνει κάτι αλλά πρέπει να απευθυνθούν στην Κυβέρνηση. Επικοινώνησαν επίσης με το ξενοδοχείο, από όπου πληροφορήθηκαν ότι το επιχείρημα ότι «δεν έχουν να φάνε» είναι ψευδές και ότι η καθημερινή τροφοδοσία σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συνεχίζεται κανονικά.

Μετά από αρκετή ώρα, και την ψύχραιμη στάση όλων των εμπλεκομένων, οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν από τα γραφεία του Δημαρχείου και επέστεψαν ειρηνικά στην βάση τους.


Οδός Εμπόρων