Vekrakos
Spartorama | Συνάντηση Στ. Αραχωβίτη με τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Συνάντηση Στ. Αραχωβίτη με τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Spartorama 19/11/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Παιδεία Πολιτική
Συνάντηση Στ. Αραχωβίτη με τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και την έρευνα στο χώρο της παραγωγής τροφίμων και βιομηχανικών φυτών στη χώρα μας
Οδός Εμπόρων

Με τη βαθιά μας πεποίθηση ότι οι δυνάμεις της χώρας μας στο χώρο της επιστήμης είναι εκείνες στις οποίες μπορούμε και πρέπει να βασιστούμε για να οικοδομήσουμε την έξοδο από τις δύσκολες σημερινές συνθήκες, συναντηθήκαμε χθες, Πέμπτη 18/11, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης και ο συντονιστής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Θεοφάνης Κουρεμπές, με τον πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ), κ. Σπύρο Κίντζιο. 

Κατά τη δίωρη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό και συναδελφικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και την έρευνα στο χώρο της παραγωγής τροφίμων και βιομηχανικών φυτών στη χώρα μας. Συζητήθηκαν και κατατέθηκαν προτάσεις για την διάρθρωση της εκπαίδευσης, την κατεύθυνση της έρευνας και της συνεισφοράς των επιστημόνων στην ανάπτυξη της χώρας.

Επίσης, έγινε συζήτηση για τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση και συνολικά στην αγροδιατροφή, μέσα από την πανεπιστημιακή οπτική. Συμφωνήθηκε ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας για τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδιασμού για τον πρωτογενή τομέα και τη Γεωργία, μέσα από τη γνώση και την εμπειρία των ελληνικών Πανεπιστημίων.


Οδός Εμπόρων