Vekrakos
Spartorama | Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ μη μισθωτών Σπάρτης

Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ μη μισθωτών Σπάρτης

Spartorama 15/01/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ μη μισθωτών Σπάρτης
«Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, ο όγκος εργασίας είναι αδύνατο να «βγει» κάτω από αυτές τις συνθήκες και με τέτοιου είδους ημίμετρα»
Οδός Εμπόρων

Συνάντηση με την διευθύντρια και εργαζόμενους του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ μη μισθωτών (πρ. ΟΑΕΕ) είχε την Πεμπτη, 14 Ιανουαρίου ο Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Σταύρος Αραχωβίτης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την γνωστοποίηση της εντολής μετακίνησης του 60% του προσωπικού (3 εργαζόμενοι) στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ μισθωτών, χωρίς την ανάλογη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και των υποθέσεων με τις οποίες ήταν ήδη επιφορτισμένοι.

Η δραματική έλλειψη προσωπικού και η ατελής ακόμα ενοποίηση σε έναν οργανισμό (ΕΦΚΑ) όλων των ασφαλιστικών αρμοδιοτήτων, δεν καλύπτεται με μετακίνηση εργαζομένων από το ένα υποκατάστημα στο άλλο. Αντίθετα, η αδιαμφισβήτητη ανάγκη στελέχωσης με προσωπικό του Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ μισθωτών, όπως άλλωστε είχαμε επισημάνει κατά την επίσκεψή μας, μετά την ανάθεση των υποθέσεων του ΟΓΑ, στις 26 Ιουνίου 2020, με τον τρόπο που επιχειρείται, μεταθέτει και δημιουργεί προβλήματα αλλού. 

Η διευθύντρια μάς ανέλυσε τα προβλήματα που θα προκύψουν όταν το εναπομείναν προσωπικό (2 άνθρωποι ή 40%) αναλάβουν το 100% των υποθέσεων όλων των ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και εμπόρων, ενεργών ή υπό συνταξιοδότηση, όλης της Λακωνίας.

«Σε αυτές τις εποχές που η επιχειρηματικότητα έχει πληγεί θανάσιμα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανεπαρκή στήριξη της κυβέρνησης και ενώ οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις έχουν τριπλασιαστεί από το 2019, είναι αδιανόητο να μην βρίσκονται βιώσιμες λύσεις για τον εθνικό ασφαλιστικό μας φορέα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, ο όγκος εργασίας είναι αδύνατο να «βγει» κάτω από αυτές τις συνθήκες και με τέτοιου είδους ημίμετρα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου να μην ονειρεύεται την ιδιωτική ασφάλιση που θα στείλει στην ανασφάλεια την πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά να δυναμώσει και να συμμαζέψει το τιτάνιο εγχείρημα της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων προς όφελος των πολιτών.


Οδός Εμπόρων