Vekrakos
Spartorama | Λειτουργεί ξανά, από την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, η Λαϊκή Αγορά Σπάρτης

Λειτουργεί ξανά, από την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, η Λαϊκή Αγορά Σπάρτης

Spartorama 01/02/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία Πολιτική
Λειτουργεί ξανά, από την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, η Λαϊκή Αγορά Σπάρτης
Με την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας και την τήρηση των αποστάσεων
Οδός Εμπόρων

Ύστερα από επίμονες προσπάθειες του Συλλόγου Παραγωγών - Πωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Λακωνίας (ΓΑΙΑ) και τις συντονισμένες ενέργειες της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών βρέθηκε η λύση στο πρόβλημα, το οποίο μας είχε δημιουργηθεί ύστερα από τις προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες ανέστειλαν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών όπου υπήρχε κόκκινος χαρακτηρισμός.

Σύμφωνα λοιπόν με το καινούριο (ΦΕΚ) 341 τεύχος β΄ της 29 Ιανουαρίου 2021,οι λαϊκές όλης της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν με τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας και την τήρηση των αποστάσεων για την ομαλή λειτουργία της λαϊκής.

Καλούμε τους καταναλωτές που τροφοδοτούνται από τη λαϊκή αγορά να συμμετάσχουν σε αυτήν, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021. Συστήνοντας την τήρηση των μέτρων περί αποφυγής συνωστισμών (απόσταση 2 μέτρων ανά άτομο, συμμετοχή στο πάγκο έως 2 άτομα).

Σημειώνουμε δε, ότι εάν λειτουργήσουμε όλοι μαζί τηρώντας αυτά τα μέτρα, θα καταφέρουμε να λειτουργήσουμε άψογα, όπως ήδη λειτουργούσαμε έως τώρα και θα αποφύγουμε τυχόν επανάληψη του κλεισίματος της αγοράς.

Στη προσπάθεια αυτή, ο σύλλογος μας θα πάρει επιπρόσθετα μέτρα προστασίας για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων για τη διασπορά του COVID-19 και θα θέλαμε από τους καταναλωτές να δείξουν υπευθυνότητα και κατανόηση στη προσπάθειά μας αυτή. 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Παραγωγών
και Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΓΑΙΑ)


Οδός Εμπόρων