Vekrakos
Spartorama | Ο Βασανιστικά Αργός Κατήφορος Έλλειψης Στοιχειώδους Ευαισθησίας και Ντροπής

Ο Βασανιστικά Αργός Κατήφορος Έλλειψης Στοιχειώδους Ευαισθησίας και Ντροπής

Spartorama 17/02/2021 Εκτύπωση Άρθρα Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Ο Βασανιστικά Αργός Κατήφορος Έλλειψης Στοιχειώδους Ευαισθησίας και Ντροπής
Το γέλιο τελικά όπως φαίνεται είναι μια από τις λιγοστές προσφορές σας προς τους δημότες του δήμου Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Μετά την εξώφθαλμα καθυστερημένη απόφαση του δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για το κλείσιμο των σχολείων την Κυριακή το βράδυ, γίναμε γνώστες του διαλόγου μεταξύ δημάρχου, προέδρου δημοτικού συμβουλίου και δημοτικών συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Η κα Δεδεδήμου μίλησε για έκτακτη κατάσταση δικαιολογώντας έτσι την  αργοπορημένη χρονικά ανακοίνωση. Από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας όμως όλοι γνωρίζαμε την έλευση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων κα Δεδεδήμου… Μην προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε λοιπόν για τα πολύ αργά αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής. Αναρωτιέται κανείς τι κάνατε όλοι εσείς  και που είσασταν όλη την Κυριακή μέχρι τις 10:30 το βράδυ που μας ενημερώσατε. Να συνυπολογιστεί μάλιστα το γεγονός ότι  λόγω κορωνοιού οι καφετέριες και οι ταβέρνες δεν λειτουργούν και η κυκλοφορία επιτρέπεται μέχρι τις 18.00 το απόγευμα! Εκτός κι αν για το δήμαρχο και τους συμβούλους του τα Σαββατοκύριακα έχουν θεσμοθετηθεί ως επίσημες αργές για τους ίδιους. Σε μια τέτοια περίπτωση μας κοινοποιήστε την εν λόγω απόφαση να τη μάθουμε κι εμείς. Αρκετά προβλήματα έχουμε, ας γελάσουμε και λίγο. Το γέλιο τελικά όπως φαίνεται είναι μια από τις λιγοστές προσφορές σας προς τους δημότες του δήμου Σπάρτης. Φανταστείτε αγαπητοί συνδημότες να μην είχαμε το πρόβλημα του κορωνοιού (να ήταν δηλαδή ανοικτά τα μαγαζιά)  και να είχαν πάει οι καθ’ ύλην αρμόδιοι σε καμιά ταβέρνα. Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων πότε θα έβγαινε; Και τι θα έλεγε μετά από φαγητό και κρασί (διότι το χειμώνα τραβιέται το άτιμο).

Κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου η δυνατότητα κλεισίματος του μικροφώνου όταν αυτά που ακούτε δεν σας βολεύουν πρέπει να είναι για εσάς πολύ μεγάλη απόλαυση, η οποία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν αφήνεται τον δήμαρχο να διακόπτει όποτε θέλει τον οποιοδήποτε μιλάει εκείνη τη στιγμή, για να μας «χαρίσει» τον χείμαρρο των επιχειρημάτων του (άρτζι, μπούρτζι και λουλά).

Πάντως κύριε δήμαρχε ένα πρόβλημα στη γρηγοράδα των αντανακλαστικών πρέπει να παραδεχθείτε ότι το έχετε. Ακόμη τρέχετε να προλάβετε τον πρέσβη του Ισραήλ  που τον ξεχάσατε αμίλητο στο πάνελ  των καλεσμένων στη συζήτηση που εσείς προσωπικά διευθύνατε. Με την ολυμπιακή φλόγα τα κάνατε μαντάρα. «Φύσα»-«φύσα» με τόση διαφήμιση για τον Τζέραλντ Μπάντλερ και καμιά 500αριά άτομα στο γήπεδο τη σβήσατε τελικά. Είναι γνωστό ότι δεν συνεχίστηκε η αρχικώς σχεδιασμένη πορεία της έως την Αθήνα. Ακόμη θυμάμαι τη δήλωση σας ότι ήταν όλοι δημοσιογράφοι! Τώρα θεωρώντας προφανώς ότι την Κυριακή το βράδυ στις 10:30 το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε μπροστά στους υπολογιστές για να δούμε τι ιδέα θα σας έλθει στο μυαλό, μας κάνατε την ανακοίνωση για κλειστά σχολεία τη Δευτέρα. Ευτυχώς προλάβατε  την αλλαγή του 24ώρου (πριν τις 12:00 το βράδυ δηλαδή). Κάτι είναι κι αυτό.

Για το τέλος  άφησα αυτό το τελείως απαξιωτικό ύφος που χρησιμοποιήσατε απέναντι στην κυρία Καράντζαλη (άρτζι, μπούρτζι και λουλά) και την όπως ήταν αναμενόμενο έλλειψη συγνώμης απέναντι στους δημότες που τους ενημερώνετε όποτε κι όπως σας έλθει.

Για να στοιχηθώ στη δική σας φρασεολογία θα σας πω το εξής κ. Δούκα: Λυπάμαι ειλικρινά που η τόσο ιστορική πόλη που διαμένω από μικρό παιδί (όταν εσείς μεγαλώνατε αλλού ως μεγαλοαστός) με την τόσο βαριά πολιτιστική κληρονομιά έχει δήμαρχο που και η φρασεολογία του αλλά και οι δημαρχιακές του κινήσεις είναι άρτζι-μπούρτζι και λουλά. Κάποτε θα καταλάβετε ότι ο κατήφορος της έλλειψης πολιτισμένης συμπεριφοράς, σεβασμού στους συνομιλητές μας και ειλικρινούς ενδιαφέροντος προς τους δημότες θα σας οδηγήσει σε αβάσταχτη μοναξιά ως αποτέλεσμα των παραπάνω. Το κακό είναι όμως ότι και η Σπάρτη θα έχει χάσει πολύτιμα χρόνια από τη ζωή της μαζί με τους κατοίκους της…

 

Ο Ίδιος Αγανακτισμένος Γονέας και Δημότης


Οδός Εμπόρων