Vekrakos
Spartorama | Δράσεις του Δήμου Σπάρτης για την Αντιμετώπιση του Κορωνοϊού και των Επιπτώσεων του

Δράσεις του Δήμου Σπάρτης για την Αντιμετώπιση του Κορωνοϊού και των Επιπτώσεων του

Spartorama 21/02/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Υγεία
Δράσεις του Δήμου Σπάρτης για την Αντιμετώπιση του Κορωνοϊού και των Επιπτώσεων του
Παρέχει μέσο μεταφοράς, ώστε να μεταφερθούν άτομα που ζουν μόνα τους, ή αδυνατούν να μεταβούν μόνοι τους στα κέντρα εμβολιασμού του Δήμου μας
Οδός Εμπόρων

Ο Δήμος Σπάρτης, από την αρχή της εξάπλωσης του covid-19 βρίσκεται ενεργά δίπλα στον Δημότη:


  • Διεξαγωγή Rapid tests για COVID-19

Σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. πραγματοποιούνται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, Rapid tests για την ανίχνευση του covid-19 σε δημόσιους χώρους, Δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες για τους Δημότες μας με την συμμετοχή και την υποστήριξη του προσωπικού του Δήμου.

 

  • Εμβολιασμός για το Covid-19

Επιπλέον, ο Δήμος Σπάρτης στα πλαίσια του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» παρέχει μέσο μεταφοράς, ώστε να μεταφερθούν άτομα που ζουν μόνα τους, ή αδυνατούν να μεταβούν μόνοι τους στα κέντρα εμβολιασμού του Δήμου μας. 

Για παροχή πληροφοριών, σε περίπτωση που κάποιος συμπολίτης μας έχει προγραμματίσει να εμβολιαστεί και αδυνατεί, για οποιοδήποτε λόγο, να μεταβεί στους χώρους πραγματοποίησης των εμβολιασμών θα μπορεί να καλέσει στα ακόλουθα τηλέφωνα: 27313 – 61240, 27313 – 61241, 27313 – 61242, 27310 – 22226 με εσωτερικό αριθμό 123, τις ώρες 08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. (εργάσιμες ημέρες)

 

  • Βοήθεια στο σπίτι

Η  «Βοήθεια στο σπίτι» συνεχίζει αδιάκοπα το πρόγραμμα προσφοράς στους κατοίκους των χωριών μας, με την αγορά τροφίμων, φαρμάκων και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης.

Σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Κοινωνικού Προγράμματος, παρέχονται σε συνανθρώπους μας διάφορες υπηρεσίες, στην ευρύτερη περιοχή μας και όχι μόνο, όπως νοσηλευτική φροντίδα, ψυχολογική υποστήριξη, καθαριότητα ατομική και χώρου, συντροφιά και πρακτικές εξυπηρετήσεις (εξόφληση λογαριασμών, προμήθεια τροφίμων, φαρμάκων, κλπ), μεταφορά στο νοσοκομείο ή συνοδεία σε διάφορα ιατρεία, φυσικοθεραπείες, διανομή τροφίμων, φαρμάκων, κ.α. από στελέχη του Δήμου μας και επιστημονικά καταρτισμένο ειδικό προσωπικό που αποτελείται από Κοινωνιολόγο, Νοσηλεύτρια και Οικογενειακές Βοηθούς.

 

  • Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη

Το κέντρο Κοινότητας παρέχει συμβουλευτική και  ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε Δημότες καθώς και σε οικογένειες που χρήζουν βοήθειας.

Καλώντας στα τηλέφωνα: 27313 – 61240, 27313 – 61241, 27313 – 61242, (εργάσιμες ημέρες και ώρες), δίνονται απαντήσεις και συμβουλές, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού  (Covid-19).

Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί λειτουργοί, βρίσκονται στην διάθεση των Δημοτών μας, ώστε να συζητήσουν μαζί τους σχετικά με θέματα που τους απασχολούν με δεδομένη τη πρωτόγνωρη πραγματικότητα που βιώνουμε, παρέχοντάς τους υποστήριξη.

 

  • Ενίσχυση κοινωνικού Παντοπωλείου για ανάγκες των συμπολιτών μας

O Δήμος Σπάρτης, μερίμνησε για να εφοδιαστεί με ποσότητες μακράς διάρκειας τροφίμων και άλλων αγαθών ώστε να βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους οικονομικά αδύναμους  συμπολίτες μας παρέχοντας τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης, με την προϋπόθεση να έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με τη διανομή τροφίμων σε συνανθρώπους μας, θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, προκειμένου να συμβάλλει στην ανακούφιση οικογενειών που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ευχαριστούμε φορείς, συλλόγους και επιχειρήσεις που προσφέρουν είδη για την ενίσχυση του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου. Αυτές τη δύσκολη εποχή η προσφορά τους είναι ακόμα πιο πολύτιμη και πιο ουσιαστική.


Οδός Εμπόρων