Vekrakos
Spartorama | Η Βεβήλωση των Ιδανικών μας - Ως εδώ, Λάκωνες ας Ξυπνήσουμε!

Η Βεβήλωση των Ιδανικών μας - Ως εδώ, Λάκωνες ας Ξυπνήσουμε!

Spartorama 23/03/2021 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Πολιτική Πολιτισμός
Η Βεβήλωση των Ιδανικών μας - Ως εδώ, Λάκωνες ας Ξυπνήσουμε!
Να πάρουν θέση όλοι οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και η Εκκλησία
Οδός Εμπόρων

Πριν λίγες ημέρες  ταυτόχρονα με την αρχή της Επανάστασης του 1821, είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα που θέλουν τον Πρωθυπουργό να δημιουργεί επιτροπή για την ισότητα των λεγόμενων ΛΟΑΤΚΙ (κοινώς σεξουαλικώς διεστραμμένων, διαφορετικότητα το λένε και μας το πλασάρουν ). Είναι αυτοί που διοργανώνουν  τα τελευταία χρόνια «φεστιβάλ» κάθε  Ιούνιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σηκώνουν πανό με σύνθημα, αν είναι δυνατόν, «να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουμε εμείς»!. Αυτό το σύνθημα είχε πανό που εμφανίστηκε πριν λίγα χρόνια στο τέλος του «φεστιβάλ» στην πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη λίγα μόλις μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής!.

Ενώ λοιπόν βιώνουμε σωρεία καταγγελιών για καταδικαστέα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο της τέχνης και του αθλητισμού, την ίδια στιγμή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά υπερασπίζεται το «δικαίωμα» κάποιων να κυκλοφορούν και να διατυμπανίζουν τις σεξουαλικές  τους διαστροφές, με ταυτόχρονη ολομέτωπη επίθεση σε θρησκεία και πατρίδα.  Τελευταία ενέργεια των ΛΟΑΤΚΙ  η παραποίηση ζωγραφικού πίνακα της Επανάστασης όπου αντικατέστησαν τη σημαία με τη δική τους πολύχρωμη καρικατούρα. Αν αυτό δεν είναι βεβήλωση στα ιερά  και τα όσια της πατρίδος τότε τι είναι; Εμείς οι υπόλοιποι βέβαια που δηλώνουμε ορθόδοξοι κι άνθρωποι που αγαπάμε την πατρίδα μας πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και τι κάνουμε, να συνηθίσουμε να απέχουμε λόγω των μέτρων από τους ιερούς ναούς και να απολαμβάνουμε τη σκλαβιά μας και την ισοπέδωση των αξιών και των ιδανικών μας. Την ίδια στιγμή φουσκώνουμε από υπερηφάνεια επειδή είμαστε Λάκωνες κι άρχισε από εδώ η Επανάσταση του 1821. Ποιος κοροϊδεύει ποιον άραγε;

Οι κύριοι βουλευτές της Ν.Δ. του Νομού μας εκτός από το να φωτογραφίζονται με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Αρεόπολη και να μοιράζουν δελτία τύπου εξυμνώντας τις θυσίες των προγόνων μας για ελευθερία, να πάρουν θέση τώρα και να μας πουν αν συμφωνούν με την πρωτοβουλία του κου Μητσοτάκη που προαναφέρθηκε. Μην προσπαθήσετε να κρυφτείτε. Πάρτε θέση ΤΩΡΑ. Επιτέλους στείλτε ένα δελτίο τύπου και πείτε μας για ποια δικαιώματα πολιτών αγωνίζεσθε; Ποια πατρίδα και ποιες αξίες και ιδανικά θέλετε στην πραγματικότητα; Μπορείτε να ορθώσετε το ανάστημα της διαφωνίας σας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη ή συμφωνείτε απολύτως μαζί του; Το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια και η υπεράσπιση του για όσους το ενστερνίζονται δεν θέλει θεωρία, θέλει πράξεις κύριοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Εσείς κύριε Αραχωβίτη τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω; Πρέπει να πάρετε κι εσείς θέση. Λυπάστε ή είστε ευχαριστημένος με όσα προαναφέρθηκαν; Είστε όλοι άνθρωποι που ζητάτε την ψήφο μας και πρέπει να ξέρουμε και σε αυτό το θέμα τις ξεκάθαρες απόψεις σας. Σε λίγες ημέρες θα προσέλθετε στους ιερούς ναούς για την διπλή θρησκευτική κι εθνική εορτή. Μάλιστα εν μέσω περιορισμών η δική σας παρουσία στους ναούς θα στερήσει την παρουσία ημών των ιδίων, αφού ο περιορισμένος αριθμός ατόμων θα συμπληρωθεί πολύ γρήγορα και με τη δική σας παρουσία. Από τη μια θέλετε να τιμήσετε τους ήρωες του 1821, κι από την άλλη σήμερα είστε μέλη κυβέρνησης ειδικότερα και κοινοβουλίου γενικότερα που τιμά την ελευθερία της σεξουαλικής διαστροφής και την καταπάτηση των ιδανικών της πίστεως και της πατρίδος από τους «ήρωες της διαφορετικότητας» του 2021. Πρέπει να καταλάβετε έστω και τώρα ότι τα δελτία τύπου με αφορμή τις δράσεις σας για τη Λακωνία δεν έχουν καμία αξία όταν  αποκαθηλώνονται τα ιερά και τα όσια χωρίς  κανένας κομματικός μηχανισμός να αντιδρά. Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης ενισχύει με τις πράξεις του αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα.

Μέσα σε όλη αυτή τη δυσοσμία της εποχής μας αναρωτιέται κανείς πως θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους ολοένα αυξανόμενους κινδύνους που απειλούν την εθνική μας ακεραιότητα; Όταν η κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού θεωρεί ότι πρέπει να υποστηρίξει ανθρώπους, εν ονόματι ποιας δημοκρατίας άραγε, που θέλουν να πεθάνει η Ελλάδα για να ζήσουν αυτοί, είναι δυνατόν να επιδείξει το απαραίτητο κυβερνητικό σθένος για να προασπίσει την πραγματική ελευθερία της Ελλάδας;

Απέναντι στην πρόσφατη πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη που προαναφέρθηκε θα πρέπει και η επίσημη εκκλησία να πάρει θέση. Η πατρίδα κάθε μέρα διολισθαίνει με γοργούς ρυθμούς σε αχαρτογράφητες σκοτεινές διαδρομές. Άμα δηλαδή στο τέλος μείνουμε όλοι εμείς  πένητες σε ψυχή και σώμα αυτό είναι επιθυμητό από την Εκκλησία της Ελλάδος; Το συνεχώς διευρυνόμενο ψυχικό ρήγμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε κλήρο και λαό με τις απαγορεύσεις προσέλευσης στους ναούς δεν σας απασχολεί; Δεν βλέπετε ότι  με τον κορωνοϊό ως δικαιολογία έχει μπει ταφόπλακα σε όλες τις πνευματικά ωφέλιμες δράσεις των μητροπόλεων ενώ την ίδια στιγμή όποιος θέλει να διαδηλώσει εναντίον της πίστεως και της πατρίδος ή και να καταστρέψει ο,τιδήποτε βρει μπροστά του είναι ανεξέλεγκτος; Πότε επιτέλους θα μιλήσετε ευθέως και δημόσια; Τι θέλετε δηλαδή; Να έλθει μια εποχή που να είναι απαραίτητη η εντός Ελλάδος Iεραποστολή επειδή έτσι όπως βαδίζουμε θα φύγουμε τελείως από το δρόμο του Θεού; Ακόμη και κατά τη διάρκεια της προσευχής που απαιτείται ησυχία μιλάει η ψυχή του ανθρώπου με το Θεό. Για να είναι όμως η προσευχή θερμή και να εισακουστεί θα πρέπει να συνοδεύεται από πράξεις ανάλογες με τις ικεσίες μας. Έτσι δεν είναι; Η «σιωπή» των πράξεων δημιουργεί θόρυβο κατά τη διάρκεια της προσευχής που δυσκολεύει πάρα πολύ την επικοινωνία με το Θεό…. Βεβαίως δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα εμείς. Ας κάνουμε όμως αυτά που μπορούμε σεβαστοί εκπρόσωποι της εκκλησίας για να δει κι ο Θεός την προσπάθεια μας και να κάνει Αυτός τα υπόλοιπα.

Εκτός από το πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα με τους ταγούς έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας. Στο διάβα του χρόνου γίναμε σκλάβοι των μικροσυμφερόντων μας. Μας μιλούσαν για ελευθερία σκλαβώνοντας μας με προσωπικές εξυπηρετήσεις, υποθηκεύοντας όμως γενικότερα το μέλλον της χώρας. Τώρα βιώνουμε τα αποτελέσματα των πράξεων μας. Πατρίδα υπερχρεωμένη και ιδανικά πεταμένα στο καλάθι των αχρήστων. Μάθαμε, στη Λακωνία ακόμη πιο πολύ, να σκύβουμε στους βουλευτές  το κεφάλι σαν ραγιάδες. Νιώθουμε περήφανοι όταν μας χαιρετούν, αγγίζουμε υψηλά επίπεδα προσωπικής αυτοεπιβεβαίωσης ως Λάκωνες ψηφοφόροι και πολίτες. Εκείνη τη στιγμή μας διαφεύγει όμως το γεγονός ότι είμαστε από τους τελευταίους νομούς σε ανάπτυξη, αν και διαθέτουμε ως τόπος  ιστορία γνωστή στα πέρατα της οικουμένης και φυσικές ομορφιές ιδιαίτερου κάλλους. Ας σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά. Ας τους κοιτάξουμε στα μάτια. Ας τους ρωτήσουμε επιτέλους , κι ας απαιτήσουμε να μας απαντήσουν ευθέως στα ερωτήματα μας. Ερωτήματα σαν κι αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω κι όχι αυτά που έχουν σχέση με προσωπικές επιδιώξεις. Η Ελλάδα για να επιβιώσει ως χώρα μας χρειάζεται όλους. Πρέπει να προτάξουμε το γενικό κι όχι το προσωπικό συμφέρον. Με πολιτισμό και με ευγένεια να απαιτήσουμε να μας αποκαλυφθούν αυτοί που κάθε φορά ζητούν την ψήφο μας. Γιατί μπορεί να έχουν ψήφο οι ΛΟΑΤΚΟΙ  έχουμε όμως κι εμείς κύριε Μητσοτάκη  κύριοι βουλευτές, κύριε αντιπεριφερειάρχη και κύριε δήμαρχε. Μπορείτε και έχετε χρέος επαναλαμβάνω να μας πείτε τη γνώμη σας ευθέως. Πως θα πάτε στους ναούς την 25η Μαρτίου έχοντας σωπάσει απέναντι σε ανθελληνικές ενέργειες ανθρώπων που ενώ ζουν στην πατρίδα επιθυμούν ταυτόχρονα την καταστροφή της; Ως Έλληνες κι ως Λάκωνες ας ξυπνήσουμε επιτέλους! Πάνω απ’ όλα η πίστη, η πατρίδα και η οικογένεια. Κανένας άλλος.

Για τη σημερινή κατάσταση της πατρίδας έχουμε όλοι ευθύνη. Πολιτεία, κλήρος και λαός. Νομίζω όμως ότι αν μπορούμε να πάρουμε έστω κι ένα μήνυμα από τους ήρωες του ’21 και να το μεταδώσουμε και στα παιδιά μας ,είναι το γεγονός ότι η πραγματική ελευθερία και το δικαίωμα να υπάρχουμε ως κράτος  δεν κερδίζεται με κανένα άλλο τρόπο, παρά μονάχα με  την αγάπη  για το Χριστό, την ελευθερία και το χώμα που πατάμε.

Αναμένουμε  τις τοποθετήσεις  των βουλευτών, του αντιπεριφερειάρχη και του δήμαρχου στην κατάπτυστη πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη σε σχέση με τους ΛΟΑΤΚΙ. Αν δεν έχουμε απαντήσεις αυτό προφανώς σημαίνει ότι συμφωνούν μαζί του. Οπότε αγαπητοί Λάκωνες  η ευθύνη πλέον περνάει στα χέρια μας προκειμένου να διαμορφώσουμε άποψη για τον αξιακό κώδικα όλων όσων έχουν πολιτικές θέσεις στην περιοχή μας. Πρέπει κι εμείς ως πολίτες επιτέλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η επέτειος  των 200 ετών από την  Επανάσταση, παράλληλα με τις θλιβερές πρωτοβουλίες του κ. Μητσοτάκη ας αποτελέσει την «ευκαιρία» για προβληματισμό σε σχέση με το ποια πατρίδα θέλουμε να έχουμε και να παραδώσουμε στα παιδιά μας.

 

Λακωνικός Παιάνας


Οδός Εμπόρων