Vekrakos
Spartorama | Συμβάσεις 569.000 Ευρώ, υπέγραψε στη Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Συμβάσεις 569.000 Ευρώ, υπέγραψε στη Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας - video

Spartorama 31/03/2021 Εκτύπωση Αθλητισμός Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία Οικονομία
Συμβάσεις 569.000 Ευρώ, υπέγραψε στη Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας
Συντήρηση της 29ης επαρχιακής οδού Σκάλα - Έλος - Άγιος Ιωάννης - Γλυκόβρυση - Εθνική οδός και άλλα έργα
Οδός Εμπόρων

Στην διοικητήριο Λακωνίας στη Σπάρτη βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 30 Μαρτίου 2021, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να υπογράψει σημαντικές συμβάσεις έργων.

Πριν την υπογραφή ο κ. Νίκας παραχώρησε μικρή συνέντευξη τύπου τα κύρια σημεία της οποίας ήταν (δείτε και βίντεο παρακάτω):

  • Η Σπάρτη και ο νομός Λακωνίας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά στην διαχείριση της πανδημίας, σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας
  • Η Περιφέρεια θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη, με θέμα τη διεκδίκηση της διεξαγωγής του «Ράλλυ Ακρόπολις» στην Πελοπόννησο, γεγονός που θα προβάλει πολύ, τουριστικά, την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
  • Τοποθετήθηκε σε σχέση με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, τονίζοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί έτσι να λειτουργήσει. Ξεκαθάρισε πως όπως και προεκλογικά συνεχίζει να στηρίζει την εφαρμογή της ενισχυμένης αναλογικής.
  • Αποκάλυψε ότι εγκρίθηκε κονδύλι 20 εκ. Ευρώ για την διασύνδεση με το φυσικό αέριο των πόλεων της περιφέρειας, μεταξύ αυτών και της Σπάρτης.

Στην υπογραφή των συμβάσεων παρευρέθηκαν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θόδωρος Βερούτης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πελοποννήσου κ. Γιάννης Μαντζούνης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, η αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Γεωργία Δεδεδήμου και ο Πρόεδρος του Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης κ. Σταύρος Περγαντής

Τη σύμβαση για το έργο -προϋπολογισμού 300.000 ευρώ- συντήρησης της 29ης επαρχιακής οδού Σκάλα - Ελος - Αγιος Ιωάννης - Γλυκόβρυση - εθνική οδός υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, υπέγραψε και τρεις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και:

  • της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, ύψους 150.000 ευρώ, για την ενίσχυση του στατικού φορέα στο κτήριο της Στέγης Νεότητας της εν λόγω μητρόπολης,
  • του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης, ύψους 45.000 ευρώ, για τον ηλεκτροφωτισμό των γηπέδων της Σπάρτης
  • του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, ύψους 74.000 ευρώ, για την προμήθεια κερκίδων και περίφραξης στο γήπεδο Ξηροκαμπίου.


Οδός Εμπόρων