Vekrakos
Spartorama | Δαβάκης: Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ για την ΕΠΑΣ Μαθητείας Σπάρτης

Δαβάκης: Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ για την ΕΠΑΣ Μαθητείας Σπάρτης

Spartorama 08/06/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία Παιδεία
Δαβάκης: Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ για την ΕΠΑΣ Μαθητείας Σπάρτης
Προτάθηκε να ιδρυθούν Τμήματα ειδικότητας Αρτοποιίας και Υδραυλικών στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ του Παρορίου, στη Σπάρτη
Οδός Εμπόρων

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, είχε τη Δευτέρα, 7/6/2021, το μεσημέρι ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση της κατάστασης που επικρατεί στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Παρόρι και η προοπτική της αναβάθμισής της. Σχετικά με τη συνάντηση αυτή ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

«Μια καλή συνεργασία είχα και πάλι, με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού. Αντικείμενο αυτής ήταν η δυνατότητα της αναβάθμισης των σπουδών στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Σπάρτης. Μαζί μου ήταν και ο φίλος Σπαρτιάτης αρτοποιός Νίκος Μάζης, ο οποίος για αρκετά χρόνια δίδαξε στο Παρόρι και περιέγραψε στη Διοίκηση την εμπειρία του. Πρότεινε, μάλιστα, να ιδρυθεί Τμήμα ειδικότητας Αρτοποιίας στη Σπάρτη, πρόταση την οποία απεδέχθη ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, περιγράφοντας όμως και τις ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ για αυτό το εγχείρημα. Υπήρξε η βούληση να καταβληθεί προσπάθεια και από τις δύο πλευρές για την εκπλήρωσή τους.

Κατά τη συνάντηση αυτή επικοινώνησα επίσης και μετά από αίτημά του και με τον Πρόεδρο του Σωματείου Υδραυλικών Λακωνίας Σωτήρη Ηλιόπουλο, ο οποίος ζήτησε από τον Διοικητή του Οργανισμού κάτι αντίστοιχο: την δημιουργία Τμήματος Μαθητείας Ειδικότητας Υδραυλικών στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ του Παρορίου.

Οι προτάσεις αυτές προέρχονται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους επαγγελματικούς κλάδους της Λακωνίας και τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες που έχει κάθε εγχείρημα. Αυτό που μας κάνει αισιόδοξους είναι η θετική ανταπόκριση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ σε αυτές.

Θα είμαι σε επικοινωνία με τους φορείς για την επιτυχή κατάληξη αυτής της προσπάθειας…»


Οδός Εμπόρων